Dé voorbereiding op marathon in voorjaar

Wat in 1974 begon als een trainingswedstrijd voor marathonlopers in de winter is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en drukst bezochte wedstrijden in Nederland. Veel lopers zien de Asselronde (25 km) als een goede voorbereiding op de marathons in het voorjaar. Apeldoorn biedt geen gemakkelijk parcours, daar is iedereen het wel over eens. Maar des te meer een uitdaging voor iedere loper die de Apeldoornse sfeer en ambiance wil proeven.

Sinds 2007, toen de start en finish verplaatst zijn naar de Loolaan, is een flinke groei te zien in het deelnemersaantal. Het evenement is fors gegroeid van 5.000 naar ruim 14.000. Maar, en dat vinden we belangrijk, de lopers roemen ons om de ‘gemoedelijke sfeer’.

Combinatieklassement met Enschede

Ook dit jaar is er het gezamenlijk klassement met de Enschede Marathon. Het doel voor de eerstkomende edities van beide evenementen – de twee oudste nog bestaande hardloopevenementen van Nederland – is om te komen tot een combinatieklassement van de Asselronde (25km) in Apeldoorn en de Marathon (hele marathon-afstand) in Enschede. De Asselronde op 3 februari is namelijk dé ideale voorbereiding op de hele marathon in Enschede op 14 april. Meer informatie over het klassement vind je hier.