Gezamenlijk klassement Enschede

Ook dit jaar is er het gezamenlijk klassement met de Enschede Marathon. Het doel voor de eerstkomende edities van beide evenementen – de twee oudste nog bestaande hardloopevenementen van Nederland – is om te komen tot een combinatieklassement van de Asselronde (25km) in Apeldoorn en de Marathon (hele marathon-afstand) in Enschede. De Asselronde is namelijk dé ideale voorbereiding op de hele marathon in Enschede in april. Runnersworld heeft voor de eerste drie bij de dames en heren mooie prijzen ter beschikking gesteld.

mm-foto-rob-voss-08-300x187Hoe werkt het?
Voor de loper werkt het heel eenvoudig. Op het inschrijfformulier van de Asselronde zal gevraagd worden of men van plan is zich ook in te schrijven voor de Enschede Marathon om zo deel te nemen aan het combinatieklassement. Op het inschrijfformulier voor de Enschede Marathon zal gevraagd worden of men deel neemt/heeft genomen aan de Asselronde.
De organisatie van de Midwinter Marathon zal de gegevens van de personen die zich hebben aangemeld voor het combinatieklassement doorgeven aan de organisatie van de Enschede Marathon. Uiteraard inclusief de uitslag van de Asselronde in Apeldoorn.

Na afloop van de Enschede Marathon zal zo snel mogelijk de uitslag van het combinatieklassement worden opgemaakt. Het combinatieklassement zal worden opgemaakt aan de hand van de netto-tijden van beide afstanden. Dit om een eerlijke vergelijking tussen beide resultaten mogelijk te maken, onafhankelijk van startvakken etc.