Informatie voor ouders

BELANGRIJK

In 2019 is er een nieuwe opzet van de Kidsrun, lees er hier meer over.

De start/finish van de Kidsrun is op de Loolaan ter hoogte van de Bosweg. De route van de Kidsrun gaat over de Loolaan tot de Naald en weer terug.

Er is een korte warming-up van 9.55 – 10.00 uur, het podium staat achterin het startvak van de Prestatieloop en is primair bedoeld voor de deelnemers aan de Prestatieloop en de 6 en 7 jarigen.

Starttijd

  • Prestatieloop 4 tm 12 jarigen: 10.00 – 10.10 uur (lopen 500 meter ipv 1.000 meter), startvak Geel
  • 6 en 7 jarigen: 10.10 – 10.20 uur, startvak Rood
  • 8 en 9 jarigen: 10.20 – 10.30 uur, startvak Groen
  • 10, 11 en 12 jarigen: 10.30 – 10.40 uur, startvak Blauw

  Aan de hekken van de startvakken zijn beachvlaggen bevestigd waarop de leeftijdscategorie en de kleur van het startnummer staan aangegeven. Kinderen dienen in het betreffende vak plaats te nemen.
  Breng uw kind s.v.p. niet te vroeg. Vooral voor de 10-12 jarigen is het vaak lang wachten in de kou zonder jas.

  Wij verzoeken u dringend om met slechts 1 persoon uw kind te komen brengen en halen. Het is voor u erg vervelend als het te druk is en u tegen teveel ruggen van andere ouders, opa’s en oma’s aankijkt, waardoor uw kind moeilijk terugvindt. Doe daar dus zelf ook niet aan mee!

Opvang van de kinderen die gelopen hebben

Nadat uw kind heeft gelopen kunt u hem/haar bij dezelfde in- uitgang van het startvak weer komen ophalen.
Voor ouders en kinderen die elkaar zijn kwijtgeraakt is er nu een Meetingpoint: Bij Startvak 4 (blauw, 10-12 jaar) tegenover de Piet Joubertstraat staat de levensgrote hond Smokey als herkenningspunt. Kinderen die hun ouders kwijt zijn worden hier opgevangen en weer herenigd met hun ouders.

In de Nieuwsbrief Kidsrun wordt de nieuwe opzet van de Kidsrun ook toegelicht. Deze nieuwsbrief ontvangen de deelnemers/ouders/begeleiders eind januari per email.