Bereikbaarheid op zondag

Wij raden je aan om op zondag met het openbaar vervoer te reizen of jouw auto te parkeren op een van de twee transferia. Van hier uit rijden gratis pendelbussen naar Orpheus en weer terug. In de nabijheid van Orpheus en de Loolaan zijn diverse wegen afgesloten voor het verkeer of geldt een parkeerverbod en wegsleepregeling. De parkeergarage bij Schouwburg Orpheus is op de dag van het evenement ook niet beschikbaar.

Met de auto

Maak gebruik van het transferium en de gratis pendelbussen! Deelnemers van buiten Apeldoorn worden vriendelijk verzocht zoveel mogelijk van de transferia en pendelbussen gebruik te maken.

Hoe kom je bij het transferium?

Transferium Oost (vanaf de A50 en A1 vanuit richting Deventer):
Vanaf de A50 afslag 24 (Apeldoorn) nemen en de borden volgen (N345 Zutphensestraat). Parkeren bij transferium aan de Landgoedlaan, 7325 AW Apeldoorn. Pendelbussen vervoeren de deelnemers en supporters gratis naar start en finish (en weer terug).

Vanaf de A1 (uit richting Deventer) neem afslag 21 (Voorst) en ga richting Apeldoorn via de N345 (Zutphensestraat) en borden volgen. Parkeren bij transferium aan de Landgoedlaan, 7325 AW in Apeldoorn. Pendelbussen vervoeren de deelnemers en supporters gratis naar start en finish (en weer terug).

Transferium West (vanaf de A1):
Neem op de A1 afslag 19 (Hoenderloo) en volg de borden. Parkeren bij de Koning Willem III kazerne, Frankenlaan 70, 7312 TG Apeldoorn. Pendelbussen brengen de deelnemers en supporters gratis naar start en finish (en weer terug).

Vanaf het trein- of busstation Apeldoorn

Neem de gratis pendelbus: Bij het NS-station Apeldoorn (uitgang Centrum/Stationsplein) kun je de gratis pendelbus nemen van Apeldoorn & Bloemzaad Verkeersopleidingen naar Orpheus (en weer terug). Ter plekke staat dit met borden aangegeven.

Stadslijn 1 en 13:
De lijnen 1 en 13 (vertrekken van busstation Apeldoorn) komen ook in de buurt van de Loolaan, vraag de buschauffeur waar je precies moet uitstappen.  Voor deze bus dien je een OV chipkaart te hebben, of per pin te betalen.

Lopend vanaf het NS-station Apeldoorn (uitgang Centrum) naar Orpheus en start en finish aan de Loolaan doe je er 15 minuten over. De looproute is aangegeven.

Informatie over de pendelbussen

De pendelbussen rijden af en aan tussen de transferia en Orpheus. Het kan echter voorkomen dat je iets langer moet wachten – bijvoorbeeld door verkeersdrukte – kom daarom op tijd naar Apeldoorn zodat je de start van jouw afstand niet mist! Afhankelijk van de drukte doet de pendelbus er zo’n 15-20 minuten over. Supporters mogen ook gratis met de pendelbus mee. Wel vragen we supporters om bij extreme drukte lopers voorrang te geven.

De eerste bussen vertrekken om 9.15 uur vanaf beide transferia en het NS-station. De laatste pendelbussen gaan 17.00 uur richting de transferia en station. Zorg dus dat je uiterlijk tussen 16.30 en 17.00 uur bij de halte Orpheus (voorzijde/Loolaan).

Google Maps kaart met locaties

Ga hier naar het kaartje. Klik op het icoontje links op de kaart voor meer detailinfo.

Wegafzettingen / omleidingsroutes op zondag

Tijdens de Midwinter Marathon zijn er diverse wegafzettingen en omleidingsroutes.

  • Brief met informatie over wegafzettingen (volgt later)
  • Ontsluitingsroute Berg en Bos (volgt later)

Een kaart met de route van een afstand staat op de betreffende afstandspagina.

Gerelateerd

Inschrijven nog niet mogelijk

Inschrijven nog niet mogelijk

In het weekend van 3, 4 en 5 februari organiseren wij de 48e editie. De inschrijving start op vrijdag 14 oktober om 20.00 uur. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 9 januari…

Convins afstandsponsor Asselronde

Convins afstandsponsor Asselronde

Convins is met ingang van deze editie van de Midwinter Marathon afstandsponsor van de Asselronde. In eerste instantie is het bedrijf sponsor voor een jaar maar er is de intentie…

Loopshirt editie 2023

Loopshirt editie 2023

Het ontwerp van ons functioneel loopshirt is bijna klaar! Vlak voor de start van de inschrijving maken we op deze pagina het ontwerp bekend. Bestel uiterlijk 16 december het loopshirt…