Evenement

Uniek evenement

De Midwinter Marathon is het oudste nog bestaande hardloopevenement van Nederland. Op 7 februari 2016 organiseren we de 43ste editie. Hoe bijzonder het evenement is blijkt wel uit enkele prijzen die we de afgelopen jaren hebben ontvangen. In 2012 zijn we uitgeroepen tot leukste hardloopevenement van Nederland.

Evenement georganiseerd door vrijwilligers
De Midwinter Marathon is in meerdere opzichten uniek. Uniek omdat het het oudste Nederlandse hardloopevenement is die onafgebroken jaarlijks is gehouden (nog nooit is het winterse evenement afgelast!). Uniek vanwege het prachtige parcours dat begint en eindigt op de ‘koninklijke’ Loolaan en voert door de heuvelachtige en beboste omgeving van Apeldoorn, bij menige editie voorzien van een flinke laag sneeuw. Maar de loop is ook uniek omdat de organisatie van de Midwinter Marathon geheel in handen ligt van vrijwilligers.
Op de dag zelf zijn er zo’n 450 op het parcours te vinden. Wil je ook een bijdrage leveren aan dit bijzondere hardloopevenement, neem dan contact op via info@midwintermarathon.nl.