Nieuws

Midwinter Marathon gaat niet door

Ook de afgelopen maanden hebben we weer plannen gemaakt om hardlopers drie dagen hardloopplezier te laten beleven. Maar weer dwarsboomt corona deze plannen. De Centraal Beheer Midwinter Marathon in het eerste weekend van februari is afgelast. Na intensief overleg met de gemeente Apeldoorn en de Veiligheidsregio over de noodzakelijke corona-maatregelen heeft het bestuur van de Stichting Marathon Apeldoorn met pijn in het hart moeten concluderen dat het organiseren van een volwaardig driedaags hardloopevenement met ca. 14.500 deelnemers nu niet verantwoord is. Dit betekent dat de Night Run op vrijdagavond, de Kroondomein Het Loo Marathon op zaterdag en alle afstanden op zondag zijn geschrapt.

Voorzitter Frans Mulderij vindt het heel vervelend dat nu voor het tweede jaar op rij de Midwinter Marathon moet worden afgelast. “We zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om de mogelijkheden in kaart te brengen, maar in de huidige situatie kon helaas alleen de conclusie worden getrokken dat doorgang van het evenement momenteel niet verantwoord is. Daar komt bij dat we niet verwachten dat de situatie zich zal verbeteren, maar eerder zal verslechteren. Het uitvoeren van de Corona check, het veilig op afstand laten opstellen van de duizenden hardlopers bij de start op de Loolaan, de lengte van het parcours en daarmee de praktische onmogelijkheid om publiek te reguleren, bleken niet realistisch. Daarnaast hadden we het gevoel dat door de versoberingen de sfeer en het karakter van ons mooie evenement teveel weggenomen zou worden. We willen alleen gaan voor een volwaardig evenement. We voelen mee met de teleurgestelde lopers die net als wij uitkeken naar onze winterklassieker.”

De stichting heeft nog geprobeerd om het evenement te verplaatsen naar een weekend in april. Helaas was dat niet mogelijk door geplande wegwerkzaamheden op en rond het parcours. Bovendien gaan de drie grote publiekstrekkers waar het parcours langsloopt (Julianatoren, Apenheul en Paleis Het Loo) in april weer open en dat zorgt voor veel autoverkeer.

Inschrijfgeld
De hardlopers ontvangen voor 1 februari hun inschrijfgeld minus drie euro terug. De deelnemers aan de Kidsrun krijgen hun volledige inschrijfgeld van drie euro wel terug. De drie euro die bij de andere afstanden wordt ingehouden gebruikt de stichting om de tot nu toe al gemaakte kosten te kunnen dekken. De Stichting Marathon Apeldoorn ontvangt namelijk geen overheidssubsidie of tegemoetkoming uit een coronafonds voor evenementen.

Bestellingen
Deelnemers konden bij hun inschrijving ook nog een aantal zaken bestellen. De bestelde loopshirts worden begin februari geleverd op het opgegeven huisadres. De Bibbits en de inscriptie op de medaille kunnen niet geleverd worden. Dit geld ontvangt men voor 1 februari terug. De geschonken bedragen voor de drie Goede Doelen maken we uiteraard over aan deze doelen.

Gerelateerd

De Trail, Night Run en Prestatieloop Kidsrun zitten vol

De Trail, Night Run en Prestatieloop Kidsrun zitten vol

Het maximum aantal lopers voor de Kroondomein Het Loo Marathon (trail), Centraal Beheer Night Run en de Prestatieloop Kidsrun is bereikt. Inschrijven is alleen nog mogelijk voor de afstanden op…

Onze medailles

Onze medailles

Met trots presenteren we de medailles voor editie 2022! Bij inschrijving kun je ervoor kiezen om deze te laten graveren met je eindtijd. Eventueel kan het ook nog op de…

Steun onze goede doelen!

Steun onze goede doelen!

We hebben weer drie nieuwe goede doelen waar je bij inschrijving eventueel aan kunt doneren: het Longfonds, De Klup en Stichting ALS Nederland. Via het inschrijfformulier voor de Kidsrun, Mini-Marathon,…