Nieuws
Doneer bij inschrijving

Steun onze goede doelen!

Vanaf de editie 2020 hebben we drie nieuwe goede doelen: het Longfonds, De Klup en Stichting ALS Nederland. Via het inschrijfformulier voor de Kidsrun, Mini-Marathon, Asselronde en de Acht van Apeldoorn kun je vrijwillig een donatie geven aan een van deze doelen. Doe je mee aan één van de andere afstanden of de Businessrun dan kun je na 14 oktober alleen via een apart bestelformulier een donatie geven.

Hieronder stellen de goede doelen zich aan jullie voor.

Longfonds

Elke dag haal je 20.000 keer adem. Bij een sportieve prestatie, zoals hardlopen, is dat nog veel meer! Dan is het extra belangrijk dat de lucht die je inademt gezond is. Helaas is de lucht die we in Nederland inademen vaak ongezond. Je kunt er letterlijk doodziek van worden. Ongezonde lucht veroorzaakt en verergert longziekten als astma en COPD. Elk jaar overlijden in ons land 12.000 mensen vroegtijdig door ongezonde lucht. Het Longfonds vindt dat niemand ziek mag worden van de lucht die hij inademt. De lucht in Nederland moet gezonder! Vind jij dat ook? Steun dan het Longfonds.

De Klup

De Klup is een tweede huiskamer voor mensen met een verstandelijke beperking in hartje Apeldoorn. De Klup organiseert ruim 30 activiteiten per week, van breakdance tot zingen. Ontmoeting en jezelf kunnen zijn is belangrijk voor de ruim 400 deelnemers en 140 betrokken vrijwilligers. De Klup is zo bijzonder omdat deelnemers en vrijwilligers zich vaak hun leven lang verbonden voelen met de Klup. Vooral voor mensen met een beperking is het belangrijk om actief te blijven, om eenzaamheid te voorkomen.
Steunt u ons?

Stichting ALS Nederland

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 500 mensen de diagnose ALS (amyotrofische laterale sclerose). Wat begint met spier- trillingen, verminderde coördinatie of moeite met bepaalde functies zoals praten, heeft dan niet alleen een naam maar ook een vreselijke prognose.
Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Hiervoor is veel geld nodig. Stichting ALS Nederland werft fondsen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS.
Steunt u Stichting ALS Nederland?

Gerelateerd

Streep door Midwinter Marathon 2021

Streep door Midwinter Marathon 2021

Het is nog nooit in de geschiedenis van de Midwinter Marathon gebeurd! Maar COVID-19 zet ook een streep door de 48ste editie van de Midwinter Marathon. We hebben gewacht, gehoopt…

Richard Douma en Diane van Es winnaars Acht van Apeldoorn

Richard Douma en Diane van Es winnaars Acht van Apeldoorn

Met vrijdagavond al de allereerste Centraal Beheer Night Run was vandaag gereserveerd voor de andere onderdelen van de 47ste Centraal Beheer Midwinter Marathon. De Acht van Apeldoorn werd gewonnen door…

Aftermovie Night Run

Aftermovie Night Run

Vrijdagavond 31 januari was de eerste editie van de Centraal Beheer Night Run en wat was het gaaf! De lopers en vrijwilligers hebben genoten en ook de organisatie is zeer…