Nieuws
Doneer bij inschrijving

Steun onze goede doelen!

We hebben weer drie nieuwe goede doelen waar je bij inschrijving eventueel aan kunt doneren: het Longfonds, De Klup en Stichting ALS Nederland. Via het inschrijfformulier voor de Kidsrun, Mini-Marathon, Asselronde en de Acht van Apeldoorn kun je vrijwillig een donatie geven aan een van deze doelen. Doe je mee aan een van de andere afstanden, dan kun je ook hier doneren.

Hieronder stellen de goede doelen zich aan jullie voor.

Longfonds

Elke dag haal je 20.000 keer adem. Bij een sportieve prestatie, zoals hardlopen, is dat nog veel meer! Dan is het extra belangrijk dat de lucht die je inademt gezond is. Helaas is de lucht die we in Nederland inademen vaak ongezond. Je kunt er letterlijk doodziek van worden. Ongezonde lucht veroorzaakt en verergert longziekten als astma en COPD. Elk jaar overlijden in ons land 12.000 mensen vroegtijdig door ongezonde lucht. Het Longfonds vindt dat niemand ziek mag worden van de lucht die hij inademt. De lucht in Nederland moet gezonder! Vind jij dat ook? Steun dan het Longfonds.

De Klup

De Klup is een tweede huiskamer voor mensen met een verstandelijke beperking in hartje Apeldoorn. De Klup organiseert ruim 30 activiteiten per week, van breakdance tot zingen. Ontmoeting en jezelf kunnen zijn is belangrijk voor de ruim 400 deelnemers en 140 betrokken vrijwilligers. De Klup is zo bijzonder omdat deelnemers en vrijwilligers zich vaak hun leven lang verbonden voelen met de Klup. Vooral voor mensen met een beperking is het belangrijk om actief te blijven, om eenzaamheid te voorkomen.
Steunt u ons?

Stichting ALS Nederland

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 500 mensen de diagnose ALS (amyotrofische laterale sclerose). Wat begint met spier- trillingen, verminderde coördinatie of moeite met bepaalde functies zoals praten, heeft dan niet alleen een naam maar ook een vreselijke prognose.
Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Hiervoor is veel geld nodig. Stichting ALS Nederland werft fondsen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS.
Steunt u Stichting ALS Nederland?

Gerelateerd

Soroptimist High Heels Night Run

Soroptimist High Heels Night Run

Als bijzondere start van de 48ste Midwinter Marathon vindt op vrijdag 4 februari de eerste Soroptimist High Heels Run plaats: een sponsorloop waarin vrouwen én mannen 200 meter afleggen op…

De Trail en Night Run zitten vol

De Trail en Night Run zitten vol

Het maximum aantal lopers voor de Kroondomein Het Loo Marathon (trail) en de Centraal Beheer Night Run is bereikt. Inschrijven is alleen nog mogelijk voor de afstanden op de zondag…

Convins afstandsponsor Asselronde

Convins afstandsponsor Asselronde

Convins is met ingang van deze editie van de Midwinter Marathon afstandsponsor van de Asselronde. In eerste instantie is het bedrijf sponsor voor een jaar maar er is de intentie…