Onze goede doelen

Net als voorgaande jaren kun je bij inschrijving een vrijwillige bijdrage doneren aan een organisatie waaraan wij ons komende editie verbonden hebben. Dit jaar zijn de goede doelen Stichting ‘kLEEF, UNICEF en KWF Kankerbestrijding. Kun je nog wat extra’s missen, steun dan een van deze fantastische doelen! Mede namens de organisaties: bedankt.

Stichting ‘kLEEF

Stichting ‘kLEEF, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten.

Stichting K leefIedereen die te maken krijgt met kanker kan bij ons terecht. Voor een gesprek of een luisterend oor. Ervaringen delen over leven met kanker. Of over het verwerken als een dierbare overleden is. Ook kunt u bij ons lotgenoten uit Apeldoorn en omgeving ontmoeten voor steun en herkenning. U kunt in gesprek met een raadsvrouw, een mammacare verpleegkundige of een oncologisch verpleegkundige. Of deelnemen aan een van de vele activiteiten zoals: Schilderen, tekenen, boetseren, collage kunst, yoga, Ci Qong, Mindfullness, koken, lunchen, bewegen olv beweegcoaches, masseren, voetreflex. Het huis biedt ruimte en tijd om stil te staan bij alles wat men overkomen is.

80 vrijwilligers staan vijf dagen per week voor u klaar. Het afgelopen jaar telden we 5.000 bezoeken van gasten aan ons huis. Wij ontvangen geen enkele vorm van subsidie. En zijn volledig afhankelijk van giften en donaties.

Steunt u ons huis?

UNICEF

UnicefIn beweging voor kinderen, laat je sponsoren voor UNICEF!
De wereld brandt. Maar kinderen hebben ‘m niet aangestoken.

Syrië, Zuid-Soedan, West-Afrika, Irak, de Centraal Afrikaanse Republiek;  nog nooit werden zoveel kinderen geconfronteerd met geweld, angst, honger en ziekte. Nog nooit moesten zoveel kinderen zien te overleven in noodsituaties. Zij hebben nú medische zorg, voeding, water, psychosociale hulp en onderwijs nodig.
Steun deze kinderen in nood en help ze overleven, steun UNICEF.
Zoveel begint bij een kind. Als het tenminste kind kan zijn.

Kijk voor meer sponsorinformatie op www.unicef.nl

KWF Kankerbestrijding

Onderzoek werkt!

KWF KankerbestrijdingKWF Kankerbestrijding zet zich samen met ruim 100.000 vrijwilligers in om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Want onderzoek werkt. Elke euro draagt bij aan onze missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Enkele feiten en cijfers:

• 1 op de 3 mensen krijgt ooit kanker
• Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 61% in 2011
• KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland
• Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro

Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin kanker niet langer een dodelijke ziekte is. Lees meer over KWF en wat er de afgelopen 65 jaar bereikt is op www.kwf.nl/65jaar

KWF Kankerbestrijding heeft als missie: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.