Centraal Beheer Acht van Apeldoorn

De Acht van Apeldoorn kent een heuvelachtige route over brede wegen door de groene wijk Berg en Bos. De route is gelijk aan de eerste vier en de laatste vier kilometer van de Mini Marathon (10 E.M.).  Als om 15 uur het startschot klinkt hebben de deelnemers de hele “koninklijke” Loolaan voor zich alleen. De lopers van de Mini-Marathon en Asselronde zijn dan namelijk al binnen. 

 

Inschrijven

Er kunnen maximaal 6.500 lopers meedoen aan de Acht van Apeldoorn. De inschrijving start op 14 oktober om 20.00 uur. Op 9 januari 2022, 23.59 uur sluit de inschrijving. Maar let op: de inschrijving sluit (eerder) zodra het maximum aantal is ingeschreven. Na-inschrijving is niet mogelijk. De deelname aan de Acht van Apeldoorn kost 13 euro.

Routekaart, hoogteprofiel en parcoursfilm

Routekaart (klik op de kaart voor een vergroting):

Het hoogteprofiel (klik op het kaartje voor een grote afbeelding).

Klik hier voor een (highspeed) parcoursfilm.

Kleedruimten

Je kunt gebruikmaken van de volgende kleedruimten:
– Schouwburg Orpheus, géén douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Burglaan 44/Bosweg, de hele sportzaal is beschikbaar voor omkleden, douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Heuvellaan 1, de gehele sportzaal is beschikbaar. Er zijn douches aanwezig.

De kleedruimten bevinden zich op korte afstand van de start/finish. Op deze kaart zijn de kleedruimten vermeld.

Verversingsposten en medische verzorging

Op het 4,3 kilometerpunt is een verversingspost met water en sportdrank. Na de finish kunt u ook sportdrank en water krijgen.

Bij start en finish en op het parcours is medische begeleiding aanwezig. Bij de verversingspost onderweg is ook een Rode Kruispost.

BELANGRIJK! Vul te zijner tijd de gegevens op de achterkant van je startnummer in zodat we bij een noodsituatie altijd weten met wie we te maken hebben.

Startvakken

Je dient bij inschrijving een verwachte eindtijd op te geven. Op basis hiervan delen wij je in voor een bepaald startvak (W, A, B of C). Het startvak komt op je startnummer te staan. Bij de ingangen van de startvakken op de Loolaan vindt controle plaats of je in het juiste vak staat.

Tijdslimiet en uitslagen

Je kunt tot uiterlijk 16.30 uur finishen. Kom je later binnen dan  word je niet in de uitslag opgenomen. Binnen enkele uren na de wedstrijd staan de uitslagen op onze website. Maar je kunt ook na je finish de QR-code op je startnummer scannen zodat je je eindtijd sneller weet.

Medaille, prijzen en huldiging

Iedereen die de Acht van Apeldoorn uitloopt, ontvangt de speciale Midwinter Marathon medaille. Bij inschrijving kun je aangeven of je de medaille wilt laten graveren met je eindtijd. Dit kun je ook nog na de loop beslissen. De graveerstand vind je in Orpheus.

De eerste 20 dames en heren overall ontvangen een prijs. De nummers 1, 2 en 3 overall (dames en heren) worden kort na de finish gehuldigd.

Aftermagazine

In de week na het “Midwinter-weekend” ontvang je een aftermagazine met je persoonlijke finishfoto en foto’s en video’s van alle afstanden. Je kunt dan nog een keer nagenieten.

Veelgestelde vragen

Kan ik controleren of mijn inschrijving goed is verlopen?

Na je inschrijving ontvang je van ons op het opgegeven emailadres een bevestiging van je inschrijving. In deze email is een controlelink vermeld waarmee je jouw inschrijving kunt controleren.

Let op: bij gebruik van het overdrachtsformulier (pas na 10 januari mogelijk) zal de nieuwe informatie NIET zichtbaar zijn via deze controlelink.

Moeten we rekening houden met corona-maatregelen?

Wij gaan er vanuit dat we de Midwinter Marathon in het eerste weekend van februari 2022 op de gebruikelijke manier – dus zonder corona-maatregelen – kunnen organiseren. Uiteraard weten we nu nog niet of er van overheidswege nog maatregelen met betrekking tot corona verplicht gesteld zullen worden. Dat is afhankelijk van de situatie in de komende maanden en de eisen van de overheid aan de organisatie, deelnemers en publiek. Mocht dat het geval zijn dan moeten wij daar uiteraard aan voldoen.

Tot wanneer kan er worden ingeschreven?

De inschrijving sluit op 9 januari 2022 om 23:59 uur *). Als je voor dit tijdstip inschrijft dan krijg je je startnummer en verdere informatie thuisgestuurd. Deelnemers woonachtig in het buitenland kunnen het startnummer en verdere informatie, op zondag op vertoon van de bevestigingsbrief, in Orpheus afhalen. 

Wij hanteren géén wachtlijst voor lopers die te laat zijn met inschrijven. Het heeft dus ook geen zin ons hierover een email te sturen.

*) Indien een afstand het maximale aantal inschrijvingen heeft bereikt zal de inschrijving voor die afstand worden gesloten. Dat kan dus eerder zijn dan de genoemde datum. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende afstandspagina bij “inschrijven”.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Gerelateerd

Centraal Beheer Night Run
4 km

Centraal Beheer Night Run

Op vrijdagavond 4 februari 2022 kun je meedoen aan de tweede Centraal Beheer Night Run, een uniek hardloopfeest. Eén om niet te missen! De Night Run laat donker Apeldoorn van…

Meer over Centraal Beheer Night Run
Kroondomein Het Loo Marathon
42 km

Kroondomein Het Loo Marathon

Een unieke belevenis, een unieke kans! Op zaterdag 5 februari 2022 wordt voor de vijfde keer de marathon-trail gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: Kroondomein Het Loo….

Meer over Kroondomein Het Loo Marathon
Centraal Beheer Kidsrun
500 m/1 km

Centraal Beheer Kidsrun

Jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de Kidsrun. Maar let op: de Kidsrun bestaat uit 3 wedstrijden en 1 prestatieloop. A. 3 wedstrijden over 1…

Meer over Centraal Beheer Kidsrun