Kroondomein Het Loo Marathon

Een unieke belevenis, een unieke kans! Op zaterdag 3 februari 2024 wordt de marathon gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: Kroondomein Het Loo. Een loop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Het parcours gaat nagenoeg uitsluitend over bospaden en is behoorlijk heuvelachtig. Vanwege het unieke karakter van het gebied is er een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers: maximaal 170. De marathon is géén wedstrijd, de nadruk ligt op de beleving. Het doel is genieten van de omgeving tijdens een stevige inspanning. De start en finish zijn bij het Uddelermeer in Uddel.

De komende editie biedt net als de laatste editie in 2023 meer single track paden, dus wat technischer. 

Je kunt vanaf 14 oktober 20.00 uur inschrijven. Dat kan alleen online. De inschrijving sluit op maandag 8 januari om 18.00 uur! De inschrijving sluit (eerder) als de limiet gehaald is. Schrijf dus snel in.

Inschrijven

De minimumleeftijd om deel te nemen aan de marathon is 18 jaar! Er kunnen maximaal 170 lopers meedoen.

Let op: de inschrijving sluit zodra dit aantal is gehaald. De verwachting is dat dit binnen enkele uren is bereikt. Er is geen na-inschrijving mogelijk!

De inschrijfkosten bedragen € 40,-.

De inschrijving start op 14 oktober om 20.00 uur.

Routekaart en hoogteprofiel

Het parcours bestaat uit één grote ronde door Kroondomein Het Loo. Hieronder zie je de route. De looprichting is tegen de klok in.

De komende editie is het parcours gelijk aan de editie van 2023, met meer single track paden erin, dus wat technischer.

 

 

 

 

 

 

Hieronder staat het hoogteprofiel.

Hier vind je een MyMaps kaartje van de KHLM met onder andere de startlocatie, bereikbaarheidsinformatie en bijzondere locaties op de route.

Bij de intro van deze pagina vind je de video met beelden van de editie 2023.

Kleedruimte

Bij het restaurant Buitenplaats Het Loo (voorheen Uddelermeer) kun je je omkleden en je kunt daar je tas achtergelaten. Er zijn géén douches aanwezig. In het restaurant worden alleen lopers met startbewijs en genodigden toegelaten.

Verversingsposten en medische verzorging

Voor de start worden de lopers bij restaurant Buitenplaats Het Loo (voorheen Uddelermeer) ontvangen met koffie / thee en iets lekkers.

Halverwege de route is er één verversingspost met water, bouillon, sportdrank, thee, koek en fruit. We gaan ervan uit dat de deelnemers voor onderweg zelf voldoende drinken/eten meenemen in bijv. een rugzakje / gordel. Het drinken kan worden aangevuld bij de verversingspost.

Na de finish wordt er bij restaurant Buitenplaats Het Loo sportdrank, een kom erwtensoep en roggebrood aangeboden. Bovengenoemde voorzieningen zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Bij de start en finish in Uddel en bij de verversingspost zijn EHBO-ers van het Rode Kruis aanwezig. Daarnaast fietsen twee koppels mobiele EHBO-ers op mountainbikes mee met het deelnemersveld. Deelnemers die niet meer in staat zijn hun route te vervolgen, worden door faunabeheerders van het Kroondomein per auto weer teruggebracht naar de start/finish.

Na afloop zijn bij restaurant Buitenplaats Het Loo 3 sportmasseurs aanwezig. Zij kunnen je benen op professionele wijze masseren.

Start en finish in Uddel

De start en finish zijn bij restaurant Buitenplaats Het Loo (voorheen Uddelermeer) in Uddel. In het restaurant ben je zowel voor als na de marathon onze gast. Je kunt daar ook je startnummer afhalen. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto.

Klik hier om te zien hoe je daar het beste komt.

Tijdslimiet en uitslagen

De tijdslimiet voor de marathon is 5:30 uur! Uit veiligheids- en gezondheidsredenen is het van belang dat iedereen zich hier aan houdt, ook met het oog op de invallende duisternis. De finish sluit om 16.00 uur. Vlak voor het 32,5 km-punt staat een bezemwagen gereed. Kom je na 14.50 uur op dit punt aan, dan verzoeken wij je dringend uit te stappen en plaats te nemen in de bezemwagen. Je wordt dan naar het restaurant Buitenplaats Het Loo gebracht.

Tijdregistratie vindt plaats middels Ipico chips. De (bruto) uitslagen worden na afloop op onze website gepubliceerd.

 

Medaille, prijzen

Iedere deelnemer die de marathon heeft volbracht, ontvangt de speciale Kroondomein Het Loo Marathon medaille. Omdat het geen wedstrijd is zijn er ook geen prijzen voor de eerste lopers die finishen.

Aftermagazine

In de week na het “Midwinter-weekend” ontvang je een aftermagazine met foto’s en video’s van de Kroondomein Het Loo Marathon en van de andere afstanden. Je kunt dan nog een keer nagenieten.

Navigeren op de route

Deze marathon is bedoeld voor ervaren traillopers die beschikken over navigatie en hier ook ervaring mee hebben. Het parcours is NIET bewegwijzerd. Je ontvangt in de week voor het evenement per email de route ook in pdf- en gpx-formaat. Het gpx-bestand kun je downloaden en eventueel converteren naar het formaat dat past bij jouw navigatiehorloge of app. Voor de start ontvang je nog een (opvouwbaar) kaartje van de route. Ook verwachten we dat je tijdens de loop een smartphone bij je draagt zodat we elkaar in geval van nood kunnen bereiken.

Lopersbegeleiders van AV’34 zullen de eerste helft van de route (tot de verversingspost) hun loopsnelheid afstemmen op verschillende eindtijden (3:30, 4:00, 4.30, 5:00 en 5:30 uur). Zij zijn herkenbaar aan een geel hesje en een startnummer met het opschrift Lopersbegeleider. Een aantal van hen loopt ook de tweede helft mee vanaf de verversingspost. Zij passen zij zich aan op de snelheid van de lopers die zich dan om hen heen hebben verzameld. Uiteraard is iedereen vrij hiervan gebruik te maken. Jij bepaalt je eigen tempo.

Daarnaast zullen mountainbikers van Bar-End de lopers weer begeleiden en ondersteunen.

Veelgestelde vragen

Tot wanneer kan er worden ingeschreven?

De inschrijving sluit zodra het maximaal aantal inschrijvingen voor deze afstand (170 lopers) is bereikt. Kijk hier voor de officiële sluitingstermijn van de inschrijving. Ben je ingeschreven dan krijg je de verdere informatie thuisgestuurd.  Je kunt het startnummer op zaterdagmorgen 3 februari ophalen in restaurant Buitenplaats Het Loo/voorheen Uddelermeer in Uddel.

Wij hanteren géén wachtlijst voor lopers die te laat zijn met inschrijven. Het heeft dus ook geen zin ons hierover een email te sturen.

Kan ik controleren of mijn inschrijving goed is verlopen?

Na je inschrijving ontvang je van ons op het opgegeven emailadres een bevestiging van je inschrijving. In deze email is een controlelink vermeld waarmee je jouw inschrijving kunt controleren.

Let op: bij gebruik van het overdrachtsformulier (pas na 8 januari mogelijk) zal de nieuwe informatie NIET zichtbaar zijn via deze controlelink.

Hoe kan ik een Midwinter Marathon-loopshirt bestellen?

Ieder jaar brengen we voor de Midwinter Marathon een speciaal loopshirt uit. De prijs bedraagt 22,50 euro. Als je het inschrijfformulier invult, dan kun je het loopshirt daar direct bestellen. Ben je het vergeten tijdens inschrijving of wil je alleen een loopshirt bestellen? Dan kun je hier het bestelformulier vinden.
Er is ook een loopshirt in kindermaten (114, 128, 140, 152, 164) beschikbaar, kosten 20 euro. Dit shirt is te bestellen bij inschrijving of via het aparte bestelformulier (zie hierboven).

Shirts worden thuisgestuurd, alleen op een Nederlands adres, dus geen bestellingen buiten Nederland. Shirts kunnen ook niet afgehaald worden op de dag van het evenement. Gezien de tijd die nodig is voor de productie is bestellen ná 14 december niet meer mogelijk.

 

 

 

 

 

Kan ik op de dag zelf nog inschrijven?

Na-inschrijving is niet mogelijk. Dat geldt voor alle afstanden van ons evenement. Je kunt alleen online inschrijven. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende afstandenpagina bij “inschrijven”.

 

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Gerelateerd

Centraal Beheer Night Run
4 km

Centraal Beheer Night Run

Op vrijdagavond 2 februari kun je meedoen aan de Centraal Beheer Night Run, een uniek hardloopfeest. Eén om niet te missen! De start is op het vernieuwde Marktplein onder de…

Meer over Centraal Beheer Night Run
Centraal Beheer Acht van Apeldoorn
8 km

Centraal Beheer Acht van Apeldoorn

De Acht van Apeldoorn kent een heuvelachtige route over brede wegen door de groene wijk Berg en Bos. De route is gelijk aan de eerste vier en de laatste vier…

Meer over Centraal Beheer Acht van Apeldoorn
Centraal Beheer Kidsrun
500 m/1 km

Centraal Beheer Kidsrun

Jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de Kidsrun. Maar let op: de Kidsrun bestaat uit 3 wedstrijden en 1 Prestatieloop. A. 3 wedstrijden over 1…

Meer over Centraal Beheer Kidsrun