Kroondomein Het Loo Marathon

INSCHRIJVEN VOOR DE TRAIL IS NIET MEER MOGELIJK, HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT! Een unieke belevenis, een unieke kans! Op zaterdag 1 februari 2020 wordt voor de vierde keer de marathon-trail gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: Kroondomein Het Loo. Een trailloop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Het parcours gaat nagenoeg uitsluitend over bospaden en is behoorlijk heuvelachtig. Vanwege het unieke karakter van het gebied is er een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers: maximaal 150. De trailloop is géén wedstrijd, de nadruk ligt op de beleving. Het doel is genieten van de omgeving tijdens een stevige inspanning. De start en finish zijn bij het Uddelermeer in Uddel.

Inschrijven

De minimumleeftijd om deel te nemen aan de trail is 18 jaar! Er kunnen maximaal 150 lopers meedoen.

Let op: de inschrijving sluit zodra dit aantal is gehaald. De verwachting is dat dit binnen enkele uren is bereikt. Er is geen na-inschrijving mogelijk!

De inschrijfkosten bedragen € 30,-. Hiervan wordt € 5,00 aan Kroondomein Het Loo geschonken ten behoeve van de aanleg van bloemenweiden in Niersen en Gortel.

SCHRIJF je snel in!

Routekaart en hoogteprofiel

Het parcours bestaat uit één grote ronde door Kroondomein Het Loo. Je ontvangt in de week voor het evenement per email de exacte route in pdf-, gpx- en crs-formaat. Deze kun je downloaden naar een navigatiehorloge. Voor de start ontvang je bovendien nog een (opvouwbaar) kaartje van de route. Het parcours is slechts op een paar “lastige” punten bewegwijzerd.

Aan het begin van deze pagina vind je de video met beelden van de editie 2019.

Kleedruimte

Bij restaurant Uddelermeer kun je je omkleden en je kunt daar je tas achtergelaten. Er zijn géén douches aanwezig. In de kleedruimte worden alleen lopers met startbewijs en genodigden toegelaten.

Verversingsposten en medische verzorging

Voor de start worden de lopers bij restaurant Uddelermeer ontvangen met koffie / thee en iets lekkers.

Halverwege de route is er één verversingspost met water, bouillon, sportdrank, thee, koek en fruit. We gaan ervan uit dat de deelnemers voor onderweg zelf voldoende drinken/eten meenemen in bijv. een rugzakje / gordel. Het drinken kan worden aangevuld bij de verversingspost.

Na de finish wordt er bij restaurant Uddelermeer sportdrank, een kom erwtensoep en roggebrood aangeboden. Bovengenoemde voorzieningen zijn bij het inschrijfgeld inbegrepen.

Bij restaurant Uddelermeer en bij de verversingspost zijn EHBO-ers van het Rode Kruis aanwezig. Daarnaast fietst een mobiele EHBO-er op een mountainbike mee met het deelnemersveld.

Na afloop zijn bij restaurant Uddelermeer sportmasseurs aanwezig. Zij kunnen je benen op professionele wijze masseren.

Start en finish in Uddel

De start en finish zijn bij restaurant Uddelermeer in Uddel. In het restaurant ben je zowel voor als na de marathon onze gast. Je kunt daar ook je startnummer afhalen. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto.

Klik hier om te zien hoe je daar het beste komt.

Tijdslimiet en uitslagen

De tijdslimiet voor de marathon trail is 5:30 uur! Uit veiligheids- en gezondheidsredenen is het van belang dat iedereen zich hier aan houdt. De finish sluit om 16.00 uur. Vlak voor het 34 km-punt staat een bezemwagen gereed. Kom je na 14.50 uur op dit punt aan, dan verzoeken wij je dringend de trail te beëindigen en plaats te nemen in de bezemwagen. Je wordt dan naar het restaurant Uddelermeer gebracht.

De tijden worden bij de finish handmatig vastgelegd. De (bruto) uitslagen worden na afloop op onze website gepubliceerd.

Medaille, prijzen

Iedere deelnemer die de trail heeft volbracht, ontvangt de speciale Kroondomein Het Loo Marathon medaille. Omdat de trailloop geen wedstrijd is zijn er ook geen prijzen voor de eerste lopers die finishen.

 

Aftermagazine

In de week na het “Midwinter-weekend” ontvang je een aftermagazine met foto’s en video’s van de Kroondomein Het Loo Marathon en van de andere afstanden. Je kunt dan nog een keer nagenieten.

Navigeren op de route

Deze marathon is bedoeld voor ervaren traillopers die beschikken over en ervaring hebben met een navigatie(-horloge). Je ontvangt in de week voor het evenement per email de route ook in pdf-, gpx- en crs-formaat. Deze kun je downloaden naar je navigatiehorloge. Voor de start ontvang je nog een (opvouwbaar) kaartje van de route. Het parcours is slechts op een paar “lastige” punten bewegwijzerd.

Ben je minder bedreven met navigeren dan kun je eventueel ook aansluiten bij één van de pacers van AV’34 (3:30, 4:00, 4.30, 5:00 en 5:30 uur). Zij kennen de route en stemmen hun loopsnelheid af op verschillende eindtijden. Daarnaast zullen mountainbikers van Bar-End de lopers weer begeleiden en ondersteunen.

Veelgestelde vragen

Kan ik controleren of mijn inschrijving goed is verlopen?

Na je inschrijving ontvang je van ons op het opgegeven emailadres een bevestiging van je inschrijving. In deze email is een controlelink vermeld waarmee je jouw inschrijving kunt controleren.

Let op: bij gebruik van het overdrachtsformulier (pas na 5 januari mogelijk) zal de nieuwe informatie NIET zichtbaar zijn via deze controlelink.

Kan ik op de dag zelf nog inschrijven?

Na-inschrijving is niet mogelijk. Dat geldt voor alle afstanden van ons evenement. Je kunt alleen online inschrijven. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende afstandenpagina bij “inschrijven”.

 

Tot wanneer kan er worden ingeschreven?

De inschrijving sluit zodra het maximaal aantal inschrijvingen voor deze afstand (150 lopers) is bereikt. De officiële sluitingsdatum voor inschrijvingen is 5 januari 2020 om 23.59 uur. Ben je ingeschreven dan krijg je de verdere informatie thuisgestuurd.  Je kunt het startnummer op zaterdagmorgen 1 februari ophalen in restaurant Uddelermeer in Uddel.

Wij hanteren géén wachtlijst voor lopers die te laat zijn met inschrijven. Het heeft dus ook geen zin ons hierover een email te sturen.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Het is met een Nederlandse bankrekening alleen  mogelijk om via iDeal (telebankieren) te betalen. Indien je niet in staat bent om van iDeal gebruik te maken, vraag dan iemand anders, die deze mogelijkheid wel heeft, om voor jou in te schrijven.

Mocht je met iDeal betalen, dan kan het voorkomen dat er tijdens de betalingsprocedure een storing optreedt. Meestal is dat een iDeal-storing. Soms verschijnt er de boodschap dat de betaling mislukt is. Mocht er een storing optreden, ga niet direct weer inschrijven. Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Zijn er ook pacers (hazen) die we kunnen volgen?

Lopers van atletiekvereniging AV’34 gaan fungeren als pacer tijdens de Kroondomein Het Loo Marathon, de Mini-Marathon, de Asselronde en de Acht van Apeldoorn.

Bij de Marathon-trail (42 km) zijn de richttijden: 3.30, 4.00, 4.30, 5.00 en 5.30 uur.

Bij de Mini-Marathon (10 Engelse mijlen) zijn de richttijden: 1.10, 1.20 en 1.30.

Bij de Asselronde (25 km) zijn de richttijden: 1.55, 2.05 , 2.15 en 2.25.

Bij de Acht van Apeldoorn (8 km) zijn de richttijden: o.48, 0.56, 1.04.

Startnummer PacerHoe zijn de pacers herkenbaar?

Ze zijn herkenbaar aan een geel shirt met daarop het woord PACER. Boven hun hoofd hangt een witte ballon, op de ballon staat de richttijd. Iedere pacer heeft 2 startnummers, 1 op de borst en 1 op de rug. Op het startnummer komt ook de te lopen eindtijd te staan. Alle pacers hebben dezelfde kleur startnummer, oranje. Als naam komt er, naast de eindtijd, “pacer” op te staan.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Gerelateerd

Centraal Beheer Night Run
4 km

Centraal Beheer Night Run

Op vrijdagavond 31 januari kun je meedoen aan de 1ste Centraal Beheer Night Run, een uniek hardloopfeest. Eén om niet te missen! De Night Run laat donker Apeldoorn van zijn…

Meer over Centraal Beheer Night Run
Centraal Beheer Acht van Apeldoorn
8 km

Centraal Beheer Acht van Apeldoorn

  De Acht van Apeldoorn kent een heuvelachtige route over brede wegen door de groene wijk Berg en Bos. De route is gelijk aan de eerste vier en de laatste…

Meer over Centraal Beheer Acht van Apeldoorn
Centraal Beheer Kidsrun
500 m/1 km

Centraal Beheer Kidsrun

Jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de Kidsrun. Maar let op: de Kidsrun bestaat uit 3 wedstrijden en 1 prestatieloop. A. 3 wedstrijden over 1…

Meer over Centraal Beheer Kidsrun