Centraal Beheer Kidsrun

Jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de Kidsrun. Maar let op: de Kidsrun bestaat uit 3 wedstrijden en 1 prestatieloop.

A. 3 wedstrijden over 1 km voor de leeftijdscategoriën 6 en 7, 8 en 9 en 10 t/m 12 jaar.

  • Bij deze wedstrijden mogen absoluut géén ouders/begeleiders meelopen. Dit om de jonge hardlopers vrij baan te geven. Wilt u wel meelopen met uw kind dan kan dat alleen bij de prestatieloop (zie verderop).
  • Tijdregistratie en een medaille voor iedere loper.
  • In elke leeftijdscategorie zijn er prijzen voor de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes. 

B. 1 prestatieloop over 500 meter voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. 

  • Wel tijdregistratie maar geen wedstrijdelement en dus geen prijzen voor de eersten. Uiteraard wel voor ieder kind een medaille.
  • Per kind mag maximaal één ouder/begeleider meelopen.

Let er dus op bij het inschrijven dat u uw kind voor de juiste categorie opgeeft! Wacht niet te lang met inschrijven want er kunnen maar 1.000 kinderen meedoen.

Inschrijven

Deelnemers aan de Kidsrun dienen uiterlijk 10 januari 2021 23.59 uur online te worden ingeschreven.  De inschrijving sluit eerder zodra het maximaal aantal inschrijvingen bereikt is. Voor de prestatieloop van 500m is dat max. 250 kinderen. En voor de drie prestatielopen gezamenlijk max. 1000 kinderen.

Er is géén na-inschrijving mogelijk ook niet op de dag zelf. De inschrijfkosten bedragen € 3,-.

De inschrijving start medio oktober!

Route

De start en finish van de Kidsrun is op de Loolaan ter hoogte van de Bosweg. De 1 km-route gaat over de Loolaan tot de Naald en weer terug. Bij de 500 meter keren de lopers na 250 meter op de Loolaan weer terug richting finish.

Klik hier voor de route van de Kidsrun.

Kleedruimte

Je kunt gebruikmaken van de volgende kleedruimten:
– Schouwburg Orpheus, géén douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Burglaan 44/Bosweg, de hele sportzaal is beschikbaar voor omkleden, douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Heuvellaan 1, de gehele sportzaal is beschikbaar. Er zijn douches aanwezig.

De kleedruimten bevinden zich op korte loopafstand van de start/finish. Op deze kaart zijn de kleedruimten vermeld.

 

Verversingsposten en medische begeleiding

Bij de Kidsrun zijn er uiteraard geen verversingsposten onderweg. Na afloop ontvangen alle deelnemers een flesje water.

Bij start en finish en op het parcours is medische begeleiding (Rode Kruispost) aanwezig.

Startvakken en -tijden

Aan de hekken van de startvakken zijn beachvlaggen bevestigd waarop de leeftijdscategorie en de kleur van het startnummer staan aangegeven. Kinderen dienen in het betreffende vak plaats te nemen.

Hier vind je de kaart waarop de indeling van de startvakken exact is aangegeven.

Er is een korte warming-up van 9.55 – 10.00 uur, het podium staat achterin het startvak van de Prestatieloop en is primair bedoeld voor de deelnemers aan de Prestatieloop en de 6 en 7 jarigen.

  • 10.00-10.10 uur prestatieloop 4 tm 12 jarigen (lopen 500 meter ipv 1.000 meter), startvak Geel
  • 10.10-10-20 uur 6 en 7 jarigen, startvak Rood
  • 10.20-10.30 uur 8 en 9 jarigen, startvak Groen
  • 10.30-10.40 uur 10, 11 en 12 jarigen, startvak Blauw

Nadat uw kind heeft gelopen kunt u hem/haar bij dezelfde in- uitgang van het startvak weer komen ophalen. Doe dat a.u.b. alleen en niet met de gehele familie. Anders raken de uitgangen verstopt door wachtende mensen.

Tijdslimiet en uitslagen

We hanteren geen echte tijdslimiet bij de Kidsrun. We gaan er vanuit dat jongeren de 500 meter/1 kilometer binnen 10 minuten kunnen volbrengen.

De uitslagen staan kort na de Kidsrun op deze website.

Medaille, prijzen en huldiging

Iedereen die de Kidsrun uitloopt, ontvangt de speciale Midwinter Marathon medaille. Bij inschrijving kun je aangeven of je de medaille wilt laten graveren met de eindtijd. Dit kun je ook nog na de loop beslissen. De graveerstand vind je in Orpheus.

In de drie leeftijdscategorieën (1 km) zijn er prijzen voor de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes. Deze worden direct na de Kidsrun uitgereikt op het podium (bij de start/finish). Deze winnaars worden door de organisatie na de finish opgevangen en begeleid naar het podium. De volgorde waarop de deelnemers over de finishlijn komen, is bepalend voor de uitslag (brutotijd). De nettotijd wordt wel in de uitslag opgenomen.

 

Aftermagazine

In de week na het “Midwinter-weekend” ontvangen de deelnemers een aftermagazine met een persoonlijke finishfoto en foto’s en video’s van alle afstanden. Je kunt dan nog een keer nagenieten.

Meetingpoint

Voor ouders en kinderen die elkaar zijn kwijtgeraakt is er een Meetingpoint: Bij Startvak 4 (blauw, 10-12 jaar) tegenover de Piet Joubertstraat. Kinderen die hun ouders kwijt zijn worden hier opgevangen en weer herenigd met hun ouder. Het meetingpoint is te herkennen aan Smokey de brandweerhond.

Informatie voor ouders

In de week voor de Midwinter Marathon ontvangen alle ouders een nieuwsbrief Kidsrun met alle informatie die van belang is voor een goed verloop van de Kidsrun. Lees deze goed door!

Veelgestelde vragen

Kan ik op de dag zelf nog inschrijven?

Na-inschrijving is niet mogelijk. Dat geldt voor alle afstanden van ons evenement. Je kunt alleen online inschrijven. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende afstandenpagina bij “inschrijven”.

 

Hoe kom ik aan mijn startnummer?

Woon je in Nederland en heb je uiterlijk op de dag van de sluiting van de inschrijving ingeschreven en betaald dan krijg je je startnummer thuisgestuurd.


Verzending van de startnummers

Alle startnummers worden door een extern bedrijf geproduceerd en verzonden. En allemaal tegelijk, de datum van inschrijving heeft hier geen invloed op. Na de sluitingsdatum van de inschrijving heeft het doorgeven van een verhuizing ook geen invloed meer op de adressering. Geef dus tijdig het nieuwe adres door!

Heb je ingeschreven en betaald en heb je na de postbezorging op 29 januari nog geen startnummer, neem dan contact met ons op.

Buitenland

Woon je in het buitenland dan kun je je startnummer op de zondag van de Midwinter Marathon afhalen in Schouwburg en Congrescentrum Orpheus op vertoon van de bevestigingsmail.  Ook mensen, woonachtig in Nederland, die nog niet betaald hebben kunnen daar hun startnummer afhalen nadat ze het inschrijfgeld betaald hebben (contant, er is geen PIN apparaat).

Kan ik het startnummer overdragen aan iemand anders?

Indien je, om welke reden dan ook, niet kunt deelnemen aan een van de afstanden van de Midwinter Marathon, dan is er een mogelijkheid om het startnummer over te dragen aan een andere loper/loopster. De manier waarop dit gedaan dient te worden verschilt afhankelijk van het tijdstip waarop het geregeld dient te worden.

Vóór de sluiting van de inschrijvingstermijn is het mogelijk de inschrijving over te boeken via het Wijzigingsformulier. De link naar dit wijzigingsformulier is aanwezig in de bevestigingsmail die je krijgt direct nadat je hebt ingeschreven. Heb je de inschrijving op deze wijze overgeboekt naar een andere loper/loopster, stuur dan de link naar het wijzigingsformulier of de bevestigingsmail waar de link instaat, door naar de nieuwe loper/loopster. Deze kan dan zelf nog eventuele wijzigingen aanbrengen. Deze methode is niet bruikbaar voor deelnemers van de Businessrun.

Ná de sluiting van de inschrijving is bovengenoemde methode niet meer mogelijk. Gebruik dan de volgende methode:

(LET OP: DIT KAN PAS ALS JE JE STARTNUMMER IN HUIS HEBT IN DE LAATSTE WEEK VAN JANUARI!)

In de laatste weken van januari verschijnt er op de pagina “Inschrijven” een link naar een Overdrachtsformulier. Op het moment dat je het definitieve startnummer weet, het nummer dat afgedrukt staat op het startbewijs, kun je dit formulier gebruiken. Het is NIET bruikbaar voor deelnemers aan de Kidsrun, de Businessrun, de Night Run en de Kroondomein Het Loo Marathon. Wil je voor deze afstanden het startbewijs overdragen, maak dan gebruik van ons contactformulier en vermeld de gegevens van de nieuwe loper/loopster. In ieder geval Naam, Geboortedatum, M/V, Afstand en graag ook het emailadres.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Gerelateerd

Centraal Beheer Night Run
4 km

Centraal Beheer Night Run

Op vrijdagavond 5 februari kun je meedoen aan de tweede Centraal Beheer Night Run, een uniek hardloopfeest. Eén om niet te missen! De Night Run laat donker Apeldoorn van zijn…

Meer over Centraal Beheer Night Run
Kroondomein Het Loo Marathon
42 km

Kroondomein Het Loo Marathon

Een unieke belevenis, een unieke kans! Op zaterdag 6 februari 2021 wordt voor de vijfde keer de marathon-trail gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: Kroondomein Het Loo….

Meer over Kroondomein Het Loo Marathon
Centraal Beheer Acht van Apeldoorn
8 km

Centraal Beheer Acht van Apeldoorn

De Acht van Apeldoorn kent een heuvelachtige route over brede wegen door de groene wijk Berg en Bos. De route is gelijk aan de eerste vier en de laatste vier…

Meer over Centraal Beheer Acht van Apeldoorn