Centraal Beheer Kidsrun

Jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar kunnen meedoen aan de Kidsrun. Maar let op: de Kidsrun bestaat uit 3 wedstrijden en 1 prestatieloop.

A. 3 wedstrijden over 1 km voor de leeftijdscategoriën 6 en 7, 8 en 9 en 10 t/m 12 jaar.

  • Bij deze wedstrijden mogen absoluut géén ouders/begeleiders meelopen. Dit om de jonge hardlopers vrij baan te geven. Wilt u wel meelopen met uw kind dan kan dat alleen bij de prestatieloop (zie verderop).
  • Tijdregistratie en een medaille voor iedere loper.
  • In elke leeftijdscategorie zijn er prijzen voor de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes. 

B. 1 prestatieloop over 500 meter voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

  • Wel tijdregistratie maar geen wedstrijdelement en dus geen prijzen voor de eersten. Uiteraard wel voor ieder kind een medaille.
  • Per kind mag maximaal één ouder/begeleider meelopen.

Let er dus op bij het inschrijven dat u uw kind voor de juiste categorie opgeeft! Wacht niet te lang met inschrijven want er kunnen maar 1.000 kinderen meedoen.

Inschrijven

Deelnemers aan de Kidsrun dienen uiterlijk 5 januari 2020 23.59 uur online te worden ingeschreven.  De inschrijving sluit eerder zodra het maximaal aantal inschrijvingen van 1.000 kinderen bereikt is. Er is géén na-inschrijving mogelijk ook niet op de dag zelf. De inschrijfkosten bedragen € 3,-.

Schrijf je nu in!

Route

De start en finish van de Kidsrun is op de Loolaan ter hoogte van de Bosweg. De 1 km-route gaat over de Loolaan tot de Naald en weer terug. Bij de 500 meter keren de lopers na 250 meter op de Loolaan weer terug richting finish.

Klik hier voor de route van de Kidsrun.

Kleedruimte

Je kunt gebruikmaken van de volgende kleedruimten:
– Schouwburg Orpheus, géén douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Burglaan 44/Bosweg, de hele sportzaal is beschikbaar voor omkleden, douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Heuvellaan 1, de gehele sportzaal is beschikbaar. Er zijn douches aanwezig.

De kleedruimten bevinden zich op korte loopafstand van de start/finish. Op deze kaart zijn de kleedruimten vermeld.

 

Verversingsposten en medische begeleiding

Bij de Kidsrun zijn er uiteraard geen verversingsposten onderweg. Na afloop ontvangen alle deelnemers een flesje water.

Bij start en finish en op het parcours is medische begeleiding (Rode Kruispost) aanwezig.

Startvakken en -tijden

Aan de hekken van de startvakken zijn beachvlaggen bevestigd waarop de leeftijdscategorie en de kleur van het startnummer staan aangegeven. Kinderen dienen in het betreffende vak plaats te nemen.

Hier komt binnenkort een kaart te staan waarop de indeling van de startvakken exact is aangegeven.

Er is een korte warming-up van 9.55 – 10.00 uur, het podium staat achterin het startvak van de Prestatieloop en is primair bedoeld voor de deelnemers aan de Prestatieloop en de 6 en 7 jarigen.

  • 10.00-10.10 uur prestatieloop 4 tm 12 jarigen (lopen 500 meter ipv 1.000 meter), startvak Geel
  • 10.10-10-20 uur 6 en 7 jarigen, startvak Rood
  • 10.20-10.30 uur 8 en 9 jarigen, startvak Groen
  • 10.30-10.40 uur 10, 11 en 12 jarigen, startvak Blauw

Nadat uw kind heeft gelopen kunt u hem/haar bij dezelfde in- uitgang van het startvak weer komen ophalen. Doe dat a.u.b. alleen en niet met de gehele familie. Anders raken de uitgangen verstopt door wachtende mensen.

Tijdslimiet en uitslagen

We hanteren geen echte tijdslimiet bij de Kidsrun. We gaan er vanuit dat jongeren de 500 meter/1 kilometer binnen 10 minuten kunnen volbrengen.

De uitslagen staan kort na de Kidsrun op onze website

Medaille, prijzen en huldiging

Iedereen die de Kidsrun uitloopt, ontvangt de speciale Midwinter Marathon medaille. Bij inschrijving kun je aangeven of je de medaille wilt laten graveren met de eindtijd. Dit kun je ook nog na de loop beslissen. De graveerstand vind je in Orpheus.

In de drie leeftijdscategorieën (1 km) zijn er prijzen voor de eerste drie jongens en de eerste drie meisjes. Deze worden direct na de Kidsrun uitgereikt op het podium (bij de start/finish). Deze winnaars worden door de organisatie na de finish opgevangen en begeleid naar het podium. De volgorde waarop de deelnemers over de finishlijn komen, is bepalend voor de uitslag (brutotijd). De nettotijd wordt wel in de uitslag opgenomen.

 

Aftermagazine

In de week na het “Midwinter-weekend” ontvangen de deelnemers een aftermagazine met een persoonlijke finishfoto en foto’s en video’s van alle afstanden. Je kunt dan nog een keer nagenieten.

Meetingpoint

Voor ouders en kinderen die elkaar zijn kwijtgeraakt is er een Meetingpoint: Bij Startvak 4 (blauw, 10-12 jaar) tegenover de Piet Joubertstraat. Kinderen die hun ouders kwijt zijn worden hier opgevangen en weer herenigd met hun ouder.

Informatie voor ouders

In de week voor de Midwinter Marathon ontvangen alle ouders een nieuwsbrief Kidsrun met alle informatie die van belang is voor een goed verloop van de Kidsrun. Lees deze goed door!

Veelgestelde vragen

Kan ik op de dag zelf nog inschrijven?

Na-inschrijving is niet mogelijk. Dat geldt voor alle afstanden van ons evenement. Je kunt alleen online inschrijven. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende afstandenpagina bij “inschrijven”.

 

Tot wanneer kan er worden ingeschreven?

De inschrijving sluit op 5 januari 2020 om 23:59 uur *). Als je voor dit tijdstip inschrijft dan krijg je je startnummer en verdere informatie thuisgestuurd. Deelnemers woonachtig in het buitenland kunnen het startnummer en verdere informatie, op zondag op vertoon van de bevestigingsbrief, in Orpheus afhalen. 

Wij hanteren géén wachtlijst voor lopers die te laat zijn met inschrijven. Het heeft dus ook geen zin ons hierover een email te sturen.

*) Indien een afstand het maximale aantal inschrijvingen heeft bereikt zal de inschrijving voor die afstand worden gesloten. Dat kan dus eerder zijn dan de genoemde datum. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende afstandspagina bij “inschrijven”.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Het is met een Nederlandse bankrekening alleen  mogelijk om via iDeal (telebankieren) te betalen. Indien je niet in staat bent om van iDeal gebruik te maken, vraag dan iemand anders, die deze mogelijkheid wel heeft, om voor jou in te schrijven.

Mocht je met iDeal betalen, dan kan het voorkomen dat er tijdens de betalingsprocedure een storing optreedt. Meestal is dat een iDeal-storing. Soms verschijnt er de boodschap dat de betaling mislukt is. Mocht er een storing optreden, ga niet direct weer inschrijven. Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Gerelateerd

Centraal Beheer Night Run
4 km

Centraal Beheer Night Run

INSCHRIJVEN VOOR DE NIGHT RUN IS NIET MEER MOGELIJK, HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT! Op vrijdagavond 31 januari kun je meedoen aan de 1ste Centraal Beheer Night Run, een…

Meer over Centraal Beheer Night Run
Kroondomein Het Loo Marathon
42 km

Kroondomein Het Loo Marathon

INSCHRIJVEN VOOR DE TRAIL IS NIET MEER MOGELIJK, HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT! Een unieke belevenis, een unieke kans! Op zaterdag 1 februari 2020 wordt voor de vierde keer…

Meer over Kroondomein Het Loo Marathon
Centraal Beheer Acht van Apeldoorn
8 km

Centraal Beheer Acht van Apeldoorn

  De Acht van Apeldoorn kent een heuvelachtige route over brede wegen door de groene wijk Berg en Bos. De route is gelijk aan de eerste vier en de laatste…

Meer over Centraal Beheer Acht van Apeldoorn