Asselronde

Convins Asselronde

Bossen, heidevelden, heuvels……..je komt het allemaal tegen bij de Convins Asselronde. Niet voor niets staat het gecertificeerde parcours van de Asselronde (exact 25 km) bekend als een van de mooiste van Nederland. Je loopt door de prachtige bosrijke omgeving van Apeldoorn en Hoog Soeren en over de uitgestrekte heidevelden bij Assel. De start en finish is op de ‘koninklijke’ Loolaan.

De Asselronde is voor velen dé ideale voorbereiding op een marathon later in het jaar! 

Inschrijven

Er kunnen maximaal 3.000 deelnemers meedoen aan de Asselronde dus schrijf je snel in! De inschrijving start op 14 oktober om 20.00 uur. Op 9 januari 2022, 23.59 uur sluit de inschrijving. De inschrijving sluit eerder zodra het maximum aantal is ingeschreven. Na-inschrijving is niet mogelijk. De deelname aan de Asselronde  kost 27,50 euro.

 

Routekaart, hoogteprofiel en parcoursfilm

Routekaart (klik op de kaart voor een vergroting):

Het hoogteprofiel (klik op het kaartje voor een vergroting).

Klik hier voor een (highspeed) percoursfilm van de Asselronde.

Kleedruimten

Je kunt gebruikmaken van de volgende kleedruimten:
– Schouwburg Orpheus, géén douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Burglaan 44/Bosweg, de hele sportzaal is beschikbaar voor omkleden, douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Heuvellaan 1, de gehele sportzaal is beschikbaar. Er zijn douches aanwezig.

De kleedruimten bevinden zich op korte afstand van de start/finish.

Op deze kaart staan de kleedruimten aangegeven.

Verversingsposten en medische verzorging

Er zijn vier verversingsposten onderweg, bij 5.5 km, 10.1 km, 15 km en 20.3 km (water, sportdrank, thee en fruit). Aan de finish is sportdrank en thee.

Bij start en finish en op het parcours is medische begeleiding aanwezig. Bij de verversingsposten onderweg is ook een Rode Kruispost.

BELANGRIJK! Vul te zijner tijd de gegevens op de achterkant van je startnummer in zodat we bij een noodsituatie altijd weten met wie we te maken hebben.

Startvakken

Let op: andere indeling startvakken bij Asselronde

Bij de Asselronde zijn de startvakken anders ingedeeld, omdat de startstreep (alleen voor deze afstand) in vak W ligt. De Genodigde wedstrijdlopers staan daarom in vak A en de overige deelnemers in de vakken B en C.

De startstreep ligt iets naar achteren zodat de deelnemers aan de Asselronde exact 25 km (gecertificeerd) lopen. De finishlijn is voor alle afstanden gelijk.

De startvakken worden in principe bepaald aan de hand van de opgegeven, geschatte, eindtijd. Genodigde wedstrijdlopers komen altijd in het voorste vak (vak A). Ben je een snelle wedstrijdloper? Dan kun je door ons als Genodigde loper worden uitgenodigd. Wij beoordelen dit aan de hand van het criterium: Mannen sneller dan 1:30:00, Vrouwen sneller dan 1:45:00

Denk je hier voor in aanmerking te komen, stuur dan een bericht naar contact@midwintermarathon.nl. Vermeld daarbij je naam, afstand en een bewijs dat je aan de criteria voldoet, met een link(verwijzing) naar de geleverde prestatie.

De overige deelnemers worden over de andere startvakken verdeeld aan de hand van de opgegeven eindtijd.

Het startvak waarin jij moet starten staat vermeld op je startnummer.

Tijdslimiet en uitslagen

Indien je de Asselronde binnen 3 uur (na het startschot om 11.45 uur) aflegt, wordt je opgenomen in de uitslag. Kom je echter na 14.45 uur bij de kruising Amersfoortseweg/Loolaan (zo´n 500 meter voor de finish) dan kun je helaas niet meer finishen. Je wordt ter plekke van het parcours afgeleid en moet dan achter de dranghekken je weg vervolgen richting finish. De Loolaan moet namelijk vanaf 14.45 uur worden vrijgemaakt voor de start van de Acht van Apeldoorn. De afstand met het grootste aantal deelnemers.

Binnen enkele uren na de wedstrijd staan de uitslagen op deze website. Scan je de QR-code op je startnummer dan weet je nog sneller je eindtijd.

Medaille, prijzen en huldiging

Iedereen die de Asselronde uitloopt, ontvangt de speciale Midwinter Marathon medaille. Bij inschrijving kun je aangeven of je de medaille wilt laten graveren met je eindtijd. Dit kun je ook nog na de loop beslissen. De graveerstand vind je in Orpheus.

De eerste 15 heren (overall) en de eerste 10 dames (overall) ontvangen een prijs. De nummers 1, 2 en 3 (overall dames en heren) worden kort na de finish gehuldigd.

Aftermagazine

In de week na het “Midwinter-weekend” ontvang je een aftermagazine met je persoonlijke finishfoto en foto’s en video’s van alle afstanden. Je kunt dan nog een keer nagenieten.

Apeldoorns kampioenschap 25 km

Speciaal voor alle inwoners van Apeldoorn en leden van Apeldoornse atletiekverenigingen is er ook dit jaar het RUNX Apeldoorns kampioenschap over 25 km.

RUNX Apeldoorn stelt waardebonnen beschikbaar voor de eerste drie dames en heren (€ 100, € 75 en € 50). Doordat deelnemers bij inschrijven aangeven of zij in Apeldoorn wonen, of dat zij lid zijn van een Apeldoornse atletiekvereniging kan de organisatie de uiteindelijke winnaars trekken. De winnaars worden via onze website en sociale media bekendgemaakt.

Veelgestelde vragen

Kan ik de afstand die ik heb opgegeven bij de inschrijving nog aanpassen?

Heb je ingeschreven voor de Centraal Beheer Night Run, de Kroondomein Het Loo Marathon, de Businessrun of de Centraal Beheer Kidsrun dan kun je dit niet wijzigen. Bij de andere afstanden kan dat wel, maar dan alleen indien het een wijziging naar een kortere afstand betreft. Het wijzigen naar een langere afstand is niet mogelijk. Wil je toch een langere afstand lopen, dan dien je opnieuw in te schrijven. Het startnummer voor de oorspronkelijke afstand kun je wel overdoen aan een andere loper. Na de sluiting van de inschrijving is deze wijziging niet meer mogelijk.

Dit kan door te klikken op de link naar het wijzigingsformulier dat aanwezig is in de bevestigings-mail die je ontvangt na het invoeren van de inschrijving. Niet alle gegevens zijn te wijzigen, de afstand die je wilt lopen is bijv. niet door middel van dit formulier te wijzigen. Als je iets wilt wijzigen dat niet via dit formulier te wijzigen is, maak dan gebruik van ons contactformulier.

Ná de sluiting van de inschrijving worden de gegevens verwerkt om de startnummers te produceren en is het niet meer mogelijk van afstand te veranderen. De organisatie behoudt zich het recht voor om, in bepaalde gevallen, een omboeking te weigeren, indien de afstand waarnaar omgeboekt moet worden al helemaal vol is.
Mocht je ná de sluiting van de inschrijving toch een kortere afstand willen lopen dan is dat wel toegestaan, echter je ontvangt géén nieuw startnummer. Start dan op de kortere afstand met het startnummer dat je hebt. Het startvak blijft gehandhaafd. De uitslagen worden niet automatisch aangepast.

Kan ik op de dag zelf nog inschrijven?

Na-inschrijving is niet mogelijk. Dat geldt voor alle afstanden van ons evenement. Je kunt alleen online inschrijven. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende afstandenpagina bij “inschrijven”.

 

Moeten we rekening houden met corona-maatregelen?

Wij gaan er vanuit dat we de Midwinter Marathon in het eerste weekend van februari 2022 kunnen organiseren. Uiteraard weten we nu nog niet exact of en zo ja welke overheidsmaatregelen er in februari met betrekking tot corona zullen gelden. Dat is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende weken en de eisen die de overheid stelt aan de organisatie, deelnemers en publiek. Uiteraard zullen we aan die eisen moeten voldoen.

Waar vind ik informatie over het parcours?

Op alle afstandenpagina’s vind je een “tab” Routekaart, hoogteprofiel (en Parcoursvideo). Daar vind je informatie over het parcours.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Gerelateerd

Centraal Beheer Night Run
4 km

Centraal Beheer Night Run

Op vrijdagavond 4 februari 2022 kun je meedoen aan de tweede Centraal Beheer Night Run, een uniek hardloopfeest. Eén om niet te missen! De Night Run laat donker Apeldoorn van…

Meer over Centraal Beheer Night Run
Kroondomein Het Loo Marathon
42 km

Kroondomein Het Loo Marathon

Een unieke belevenis, een unieke kans! Op zaterdag 5 februari 2022 wordt voor de vijfde keer de marathon-trail gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: Kroondomein Het Loo….

Meer over Kroondomein Het Loo Marathon
Centraal Beheer Acht van Apeldoorn
8 km

Centraal Beheer Acht van Apeldoorn

De Acht van Apeldoorn kent een heuvelachtige route over brede wegen door de groene wijk Berg en Bos. De route is gelijk aan de eerste vier en de laatste vier…

Meer over Centraal Beheer Acht van Apeldoorn