Asselronde

Asselronde

Bossen, heidevelden, heuvels……..je komt het allemaal tegen bij de Asselronde. Niet voor niets staat het gecertificeerde parcours van de Asselronde (exact 25 km) bekend als een van de mooiste van Nederland. Je loopt door de prachtige bosrijke omgeving van Apeldoorn en Hoog Soeren en over de uitgestrekte heidevelden bij Assel. De start en finish is op de ‘koninklijke’ Loolaan.

De Asselronde is voor velen dé ideale voorbereiding op een marathon later in het jaar! 

Inschrijven

Er kunnen maximaal 3.000 deelnemers meedoen aan de Asselronde dus schrijf je snel in! Op 5 januari 2020, 23.59 uur sluit de inschrijving. De inschrijving sluit eerder zodra het maximum aantal is ingeschreven. Na-inschrijving is niet mogelijk. De deelname aan de Asselronde  kost 26 euro.

Schrijf je dus snel in!

Routekaart, hoogteprofiel en parcoursfilm

Klik hier voor een routekaart. (pdf)

Het hoogteprofiel (klik op het kaartje voor een vergroting).

 

 

Klik hier voor een (highspeed) percoursfilm van de Asselronde.

Kleedruimten

Je kunt gebruikmaken van de volgende kleedruimten:
– Schouwburg Orpheus, géén douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Burglaan 44/Bosweg, de hele sportzaal is beschikbaar voor omkleden, douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Heuvellaan 1, de gehele sportzaal is beschikbaar. Er zijn douches aanwezig.

De kleedruimten bevinden zich op korte afstand van de start/finish.

Op deze kaart staan de kleedruimten aangegeven.

 

Verversingsposten en medische verzorging

Er zijn vier verversingsposten onderweg, bij 5.5 km, 10.1 km, 15 km en 20.3 km (water, sportdrank, thee en fruit). Aan de finish is sportdrank en thee.

Bij start en finish en op het parcours is medische begeleiding aanwezig. Bij de verversingsposten onderweg is ook een Rode Kruispost.

BELANGRIJK! Vul te zijner tijd de gegevens op de achterkant van je startnummer in zodat we bij een noodsituatie altijd weten met wie we te maken hebben.

Startvakken

Let op: andere indeling startvakken bij Asselronde

Je dient bij inschrijving een verwachte eindtijd op te geven. Op basis hiervan wordt je ingedeeld in een bepaald startvak (A, B of C) Deze letter vindt je dan op je startnummer. Bij de ingangen van de startvakken vindt controle plaats of je in het juiste vak staat.

Voor de Asselronde geldt ten opzichte van de overige afstanden een andere startvakindeling. Omdat de afstand exact 25 km moet zijn, ligt de startlijn van de Asselronde iets naar achteren in vergelijking met de andere starts. De start van de Asselronde ligt daarom in vak W. De deelnemers worden verdeeld – op basis van hun verwachte eindtijd – over de vakken A (wedstrijdlopers), B en C.

Tijdslimiet en uitslagen

Indien je de Asselronde binnen 3 uur (na het startschot om 11.45 uur) aflegt, wordt je opgenomen in de uitslag. Kom je echter na 14.45 uur bij de kruising Amersfoortseweg/Loolaan (zo´n 500 meter voor de finish) dan kun je niet meer finishen. Je wordt ter plekke van het parcours afgeleid en moet dan achter de dranghekken je weg vervolgen richting finish. De Loolaan moet namelijk vanaf 14.45 uur worden vrijgemaakt voor de start van de Acht van Apeldoorn. De afstand met het grootste aantal deelnemers.

Binnen enkele uren na de wedstrijd staan de uitslagen op onze website.

Medaille, prijzen en huldiging

Iedereen die de Asselronde uitloopt, ontvangt de speciale Midwinter Marathon medaille. Bij inschrijving kun je aangeven of je de medaille wilt laten graveren met je eindtijd. Dit kun je ook nog na de loop beslissen. De graveerstand vind je in Orpheus.

De eerste 15 dames en heren ontvangen een prijs. De nummers 1, 2 en 3 (dames en heren) worden kort na de finish gehuldigd.

Aftermagazine

In de week na het “Midwinter-weekend” ontvang je een aftermagazine met je persoonlijke finishfoto en foto’s en video’s van alle afstanden. Je kunt dan nog een keer nagenieten.

Apeldoorns kampioenschap 25 km

Speciaal voor alle inwoners van Apeldoorn en leden van Apeldoornse atletiekverenigingen is er ook dit jaar het RUNX Apeldoorns kampioenschap over 25 km.

RUNX Apeldoorn stelt waardebonnen beschikbaar voor de eerste drie dames en heren (€ 100, € 75 en € 50). Doordat deelnemers bij inschrijven aangeven of zij in Apeldoorn wonen, of dat zij lid zijn van een Apeldoornse atletiekvereniging kan de organisatie de uiteindelijke winnaars trekken. De winnaars worden via onze website en sociale media bekendgemaakt.

Veelgestelde vragen

Kan ik op de dag zelf nog inschrijven?

Na-inschrijving is niet mogelijk. Dat geldt voor alle afstanden van ons evenement. Je kunt alleen online inschrijven. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende afstandenpagina bij “inschrijven”.

 

Tot wanneer kan er worden ingeschreven?

De inschrijving sluit op 5 januari 2020 om 23:59 uur *). Als je voor dit tijdstip inschrijft dan krijg je je startnummer en verdere informatie thuisgestuurd. Deelnemers woonachtig in het buitenland kunnen het startnummer en verdere informatie, op zondag op vertoon van de bevestigingsbrief, in Orpheus afhalen. 

Wij hanteren géén wachtlijst voor lopers die te laat zijn met inschrijven. Het heeft dus ook geen zin ons hierover een email te sturen.

*) Indien een afstand het maximale aantal inschrijvingen heeft bereikt zal de inschrijving voor die afstand worden gesloten. Dat kan dus eerder zijn dan de genoemde datum. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende afstandspagina bij “inschrijven”.

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Het is met een Nederlandse bankrekening alleen  mogelijk om via iDeal (telebankieren) te betalen. Indien je niet in staat bent om van iDeal gebruik te maken, vraag dan iemand anders, die deze mogelijkheid wel heeft, om voor jou in te schrijven.

Mocht je met iDeal betalen, dan kan het voorkomen dat er tijdens de betalingsprocedure een storing optreedt. Meestal is dat een iDeal-storing. Soms verschijnt er de boodschap dat de betaling mislukt is. Mocht er een storing optreden, ga niet direct weer inschrijven. Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Zijn er ook pacers (hazen) die we kunnen volgen?

Lopers van atletiekvereniging AV’34 gaan fungeren als pacer tijdens de Kroondomein Het Loo Marathon, de Mini-Marathon, de Asselronde en de Acht van Apeldoorn.

Bij de Marathon-trail (42 km) zijn de richttijden: 3.30, 4.00, 4.30, 5.00 en 5.30 uur.

Bij de Mini-Marathon (10 Engelse mijlen) zijn de richttijden: 1.10, 1.20 en 1.30.

Bij de Asselronde (25 km) zijn de richttijden: 1.55, 2.05 , 2.15 en 2.25.

Bij de Acht van Apeldoorn (8 km) zijn de richttijden: o.48, 0.56, 1.04.

Startnummer PacerHoe zijn de pacers herkenbaar?

Ze zijn herkenbaar aan een geel shirt met daarop het woord PACER. Boven hun hoofd hangt een witte ballon, op de ballon staat de richttijd. Iedere pacer heeft 2 startnummers, 1 op de borst en 1 op de rug. Op het startnummer komt ook de te lopen eindtijd te staan. Alle pacers hebben dezelfde kleur startnummer, oranje. Als naam komt er, naast de eindtijd, “pacer” op te staan.

Hoe kan ik een Midwinter Marathon-loopshirt bestellen?

 

Ieder jaar brengen we voor de Midwinter Marathon een speciaal loopshirt uit.  Het shirt kost 18 euro. Als je het inschrijfformulier voor de Mini-Marathon, Asselronde of de Acht van Apeldoorn invult, dan kun je het loopshirt daar direct bestellen. Doe je mee aan een andere afstand of ben je het vergeten of wil je alleen een loopshirt bestellen? Klik dan hier om het te bestellen.

Bestellen mogelijk tot en met 17 december 2019

Omdat de productie en verzending van een loopshirt tijd kost, kun je deze ná 17 december niet meer bestellen.

Het loopshirt is niet leverbaar in kindermaten.

 

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Gerelateerd

Centraal Beheer Night Run
4 km

Centraal Beheer Night Run

INSCHRIJVEN VOOR DE NIGHT RUN IS NIET MEER MOGELIJK, HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT! Op vrijdagavond 31 januari kun je meedoen aan de 1ste Centraal Beheer Night Run, een…

Meer over Centraal Beheer Night Run
Kroondomein Het Loo Marathon
42 km

Kroondomein Het Loo Marathon

INSCHRIJVEN VOOR DE TRAIL IS NIET MEER MOGELIJK, HET MAXIMUM AANTAL DEELNEMERS IS BEREIKT! Een unieke belevenis, een unieke kans! Op zaterdag 1 februari 2020 wordt voor de vierde keer…

Meer over Kroondomein Het Loo Marathon
Centraal Beheer Acht van Apeldoorn
8 km

Centraal Beheer Acht van Apeldoorn

  De Acht van Apeldoorn kent een heuvelachtige route over brede wegen door de groene wijk Berg en Bos. De route is gelijk aan de eerste vier en de laatste…

Meer over Centraal Beheer Acht van Apeldoorn