Decathlon Mini-Marathon

De route voert je door de prachtige bosrijke en heuvelachtige omgeving van Apeldoorn en Hoog Soeren. Op de Kampsteeg ligt het hoogste punt van het parcours (100 meter boven NAP). De start en finish is op de ‘koninklijke’ Loolaan. Deze afstand is gecertificeerd en is dus precies 16,1 kilometer. Aan deze afstand kunnen maximaal 4.500 lopers deelnemen.

Je kunt vanaf 14 oktober 20.00 uur inschrijven. Dat kan alleen online. De inschrijving sluit op maandag 8 januari om 18.00 uur.! De inschrijving sluit (eerder) als de limiet gehaald is. Schrijf dus snel in.

Inschrijven

Er kunnen maximaal 4.500 deelnemers meedoen aan de Mini-Marathon. De inschrijving start op 14 oktober om 20.00 uur. Op 8 januari 2024, 18.00 uur sluit de inschrijving. Maar let op: de inschrijving sluit (eerder) zodra het maximum aantal is ingeschreven. Na-inschrijving is niet mogelijk. De deelname aan de Mini-Marathon kost 21 euro.

Routekaart, hoogteprofiel en parcoursfilm

Routekaart (klik op de kaart voor een vergroting):

 

Het hoogteprofiel (klik op het kaartje voor een vergroting):

Klik hier voor een (highspeed) parcoursfilm.

Kleedruimten

Je kunt gebruikmaken van de volgende kleedruimten:
– Schouwburg Orpheus, géén douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Burglaan 44/Bosweg, de hele sportzaal is beschikbaar voor omkleden, douches aanwezig.

– Gymzaal aan de Heuvellaan 1, de gehele sportzaal is beschikbaar. Er zijn douches aanwezig.

De kleedruimten bevinden zich op korte afstand van de start/finish. Op deze kaart zijn de kleedruimten vermeld.

Verversingsposten en medische verzorging

Er zijn drie verversingsposten onderweg: bij 4.3 km,  10.4 km en  14 km (water, sportdrank, thee en fruit). Na de finish kun je sportdrank en thee krijgen.

Bij start en finish en op het parcours is medische begeleiding aanwezig. Bij de verversingsposten onderweg is ook een Rode Kruispost.

BELANGRIJK! Vul te zijner tijd de gegevens op de achterkant van je startnummer in zodat we bij een noodsituatie altijd weten met wie we te maken hebben.

Startvakken

Je dient bij inschrijving een verwachte eindtijd op te geven. Op basis hiervan delen wij je in voor een bepaald startvak (W, A, B of C). Dit startvak komt op je startnummer te staan. Bij de ingangen van de startvakken op de Loolaan vindt controle plaats of je in het juiste vak staat.

Tijdslimiet en uitslagen

Je kunt tot uiterlijk 14.45 uur finishen. Kom je later binnen dan wordt je niet meer in de uitslag opgenomen. Meteen na de wedstrijd staan de uitslagen op onze website. Scan je na de finish de QR-code op je startnummer dan kun je al snel je eindtijd zien.

Medaille, prijzen en huldiging

Iedereen die de Mini-Marathon uitloopt, ontvangt de speciale Midwinter Marathon medaille. Bij inschrijving kun je aangeven of je de medaille wilt laten graveren met je eindtijd. Dit kun je ook nog na de loop beslissen. De graveerstand vind je in Orpheus.

De eerste 10 dames en heren (overall) ontvangen een prijs. De nummers 1, 2 en 3 (overall dames en heren) worden kort na de finish gehuldigd.

Aftermagazine

In de week na het “Midwinter-weekend” ontvang je een aftermagazine met je persoonlijke finishfoto en foto’s en video’s van alle afstanden. Je kunt dan nog een keer nagenieten.

Veelgestelde vragen

Kan ik controleren of mijn inschrijving goed is verlopen?

Na je inschrijving ontvang je van ons op het opgegeven emailadres een bevestiging van je inschrijving. In deze email is een controlelink vermeld waarmee je jouw inschrijving kunt controleren.

Let op: bij gebruik van het overdrachtsformulier (pas na 8 januari mogelijk) zal de nieuwe informatie NIET zichtbaar zijn via deze controlelink.

Kan ik de afstand die ik heb opgegeven bij de inschrijving nog aanpassen?

Heb je ingeschreven voor de Centraal Beheer Night Run, de Kroondomein Het Loo Marathon, de Businessrun of de Centraal Beheer Kidsrun dan kun je dit niet wijzigen. Bij de andere afstanden kan dat wel, maar dan alleen indien het een wijziging naar een kortere afstand betreft. Het wijzigen naar een langere afstand is niet mogelijk. Wil je toch een langere afstand lopen, dan dien je opnieuw in te schrijven. Het startnummer voor de oorspronkelijke afstand kun je wel overdoen aan een andere loper. Na de sluiting van de inschrijving is deze wijziging niet meer mogelijk.

Dit kan door te klikken op de link naar het wijzigingsformulier dat aanwezig is in de bevestigingsmail die je ontvangt na het invoeren van de inschrijving. Niet alle gegevens zijn te wijzigen, de afstand die je wilt lopen is bijv. niet door middel van dit formulier te wijzigen. Als je iets wilt wijzigen dat niet via dit formulier te wijzigen is, maak dan gebruik van ons contactformulier.

Ná de sluiting van de inschrijving worden de gegevens verwerkt om de startnummers te produceren en is het niet meer mogelijk van afstand te veranderen. De organisatie behoudt zich het recht voor om, in bepaalde gevallen, een omboeking te weigeren, indien de afstand waarnaar omgeboekt moet worden al helemaal vol is.
Mocht je ná de sluiting van de inschrijving toch een kortere afstand willen lopen dan is dat wel toegestaan, echter je ontvangt géén nieuw startnummer. Start dan op de kortere afstand met het startnummer dat je hebt. Het startvak blijft gehandhaafd. De uitslagen worden niet automatisch aangepast.

Kan ik op de dag zelf nog inschrijven?

Na-inschrijving is niet mogelijk. Dat geldt voor alle afstanden van ons evenement. Je kunt alleen online inschrijven. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende afstandenpagina bij “inschrijven”.

 

Kan ik het startnummer overdragen aan iemand anders?

Indien je, om welke reden dan ook, niet kunt deelnemen aan een van de afstanden van de Midwinter Marathon, dan is er een mogelijkheid om het startnummer over te dragen aan een andere loper/loopster. De manier waarop dit gedaan dient te worden verschilt afhankelijk van het tijdstip waarop het geregeld dient te worden.

Vóór de sluiting van de inschrijvingstermijn is het mogelijk de inschrijving over te boeken via het Wijzigingsformulier. De link naar dit wijzigingsformulier is aanwezig in de bevestigingsmail die je krijgt direct nadat je hebt ingeschreven. Heb je de inschrijving op deze wijze overgeboekt naar een andere loper/loopster, stuur dan de link naar het wijzigingsformulier of de bevestigingsmail waar de link instaat, door naar de nieuwe loper/loopster. Deze kan dan zelf nog eventuele wijzigingen aanbrengen. Deze methode is niet bruikbaar voor deelnemers van de Businessrun.

Ná de sluiting van de inschrijving is bovengenoemde methode niet meer mogelijk. Gebruik dan de volgende methode:

Maak gebruik van ons contactformulier en vermeld de gegevens van de nieuwe loper/loopster. In ieder geval Naam, Geboortedatum, M/V, Afstand en graag ook het emailadres. Op 1 februari kunnen voor het laatst wijzigingen worden doorgegeven. Na die datum kun je voor belangrijke wijzigingen voor de zondag terecht bij de Troubleshooters in Orpheus op de dag zelf.

Indien de inschrijving gesloten is, wordt namelijk het proces van het maken en versturen van de startnummers gestart. De oorspronkelijke eigenaar van het startnummer is er zelf verantwoordelijk voor dat het (fysieke) startnummer bij de nieuwe loper terecht komt. Namen op het startnummer worden door de organisatie niet aangepast en de organisatie stuurt dan geen nieuw startnummer naar de nieuwe loper.

Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen pagina.

Gerelateerd

Centraal Beheer Night Run
4 km

Centraal Beheer Night Run

Op vrijdagavond 2 februari kun je meedoen aan de Centraal Beheer Night Run, een uniek hardloopfeest. Eén om niet te missen! De start is op het vernieuwde Marktplein onder de…

Meer over Centraal Beheer Night Run
Kroondomein Het Loo Marathon
42 km

Kroondomein Het Loo Marathon

Een unieke belevenis, een unieke kans! Op zaterdag 3 februari 2024 wordt de marathon gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: Kroondomein Het Loo. Een loop door het…

Meer over Kroondomein Het Loo Marathon
Centraal Beheer Acht van Apeldoorn
8 km

Centraal Beheer Acht van Apeldoorn

De Acht van Apeldoorn kent een heuvelachtige route over brede wegen door de groene wijk Berg en Bos. De route is gelijk aan de eerste vier en de laatste vier…

Meer over Centraal Beheer Acht van Apeldoorn