Kroondomein Het Loo Marathon (42 km)

p1010700vEen unieke belevenis, een unieke kans! Op zaterdag 2 februari 2019, de dag vóór de andere afstanden van de Midwinter Marathon, wordt voor de derde keer de marathon trail gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: Kroondomein Het Loo. Een trailloop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Het parcours gaat nagenoeg uitsluitend over bospaden en is behoorlijk heuvelachtig. Vanwege het unieke karakter van het gebied is er een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers: maximaal 150 lopers.

De deelnemers lopen individueel, er is handmatige tijdwaarneming. De trailloop is echter géén wedstrijd, de nadruk ligt op de beleving. Het doel is genieten van de omgeving tijdens een stevige inspanning.

Nieuwe route

In verband met de verbouwing van Het Aardhuis zijn de start en finish op 2 februari 2019 bij restaurant Uddelermeer bij Uddel. Er is een geheel nieuwe route gemaakt. We lopen nog wel een paar fraaie stukjes uit het parcours van afgelopen jaar, maar nu in omgekeerde looprichting. Voor de routebeschrijving naar de start bij restaurant Uddelermeer zie pagina Algemeen, onder het kopje Bereikbaarheid.

Navigeren op de route

Deze marathon is bedoeld voor ervaren trail-lopers die beschikken over en ervaring hebben met een eigen navigatie(-horloge). Deelnemers ontvangen per mail in de week voor het evenement de route ook in pdf-, gpx- en crs-formaat. Deze kan worden gedownload naar een navigatiehorloge. Bij restaurant Uddelermeer ontvang je voor de start nog een (opvouwbaar) kaartje van de route. Het parcours is slechts op een paar “lastige” punten bewegwijzerd.

Ben je minder bedreven met navigeren dan kun je eventueel ook aansluiten bij één van de pacers van AV’34. Zij kennen de route goed en stemmen hun loopsnelheid af op verschillende eindtijden. Daarnaast zullen de mountainbikers van Bar-End de lopers weer begeleiden en ondersteunen.

Sfeerfilm van de trail editie 2019:

Een promo van het parcours: