Kroondomein Het Loo Marathon (42 km)

p1010700vEen unieke belevenis, een unieke kans! Op zaterdag 3 februari 2018, de dag vóór de andere afstanden van de Midwinter Marathon, wordt voor de tweede keer de marathon trail gehouden door het mooiste stuk natuur op de Veluwe: Kroondomein Het Loo. Een trailloop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Het parcours gaat uitsluitend over bospaden en is behoorlijk heuvelachtig. Vanwege het unieke karakter van het gebied is er een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers: maximaal 150 lopers.

Geen wedstrijd

In tegenstelling tot het afgelopen jaar, waarin gelopen werd in tijdgroepen, onder leiding van pacers, lopen de deelnemers nu individueel. Het is echter géén wedstrijd, er is daarom ook geen tijdregistratie. De nadruk ligt op de beleving. Het doel is genieten van de omgeving tijdens een stevige inspanning.

Navigeren op de route

Deze marathon is bedoeld voor ervaren trail-lopers die beschikken over en ervaring hebben met een eigen navigatie(-horloge). De route wordt vooraf via navigatiebestanden in verschillende formaten verstrekt. Het parcours is slechts op een paar “lastige” punten bewegwijzerd.

Ben je minder bedreven met navigeren dan kun je eventueel ook aansluiten bij één van de pacers van AV’34. Zij kennen de route goed en stemmen hun loopsnelheid af op verschillende eindtijden. Daarnaast zullen de mountainbikers van Bar-End de lopers weer begeleiden en ondersteunen.

Sfeerfilm van de trail:

Een promo van het parcours: