Nieuws
Doneer bij inschrijving

Steun onze goede doelen!

We hebben weer drie nieuwe goede doelen waar je bij inschrijving eventueel aan kunt doneren: het Longfonds, De Klup en Stichting ALS Nederland. Via het inschrijfformulier kun je vrijwillig een donatie geven aan een van deze doelen. Heb je al ingeschreven maar vergeten een donatie te geven, dan kun je ook hier doneren.

Hieronder stellen de goede doelen zich aan jullie voor.

Longfonds

Elke dag haal je 20.000 keer adem. Bij een sportieve prestatie, zoals hardlopen, is dat nog veel meer! Dan is het extra belangrijk dat de lucht die je inademt gezond is. Helaas is de lucht die we in Nederland inademen vaak ongezond. Je kunt er letterlijk doodziek van worden. Ongezonde lucht veroorzaakt en verergert longziekten als astma en COPD. Elk jaar overlijden in ons land 12.000 mensen vroegtijdig door ongezonde lucht. Het Longfonds vindt dat niemand ziek mag worden van de lucht die hij inademt. De lucht in Nederland moet gezonder! Vind jij dat ook? Steun dan het Longfonds.

De Klup

De Klup is een tweede huiskamer voor mensen met een verstandelijke beperking in hartje Apeldoorn. De Klup organiseert ruim 30 activiteiten per week, van breakdance tot zingen. Ontmoeting en jezelf kunnen zijn is belangrijk voor de ruim 400 deelnemers en 140 betrokken vrijwilligers. De Klup is zo bijzonder omdat deelnemers en vrijwilligers zich vaak hun leven lang verbonden voelen met de Klup. Vooral voor mensen met een beperking is het belangrijk om actief te blijven, om eenzaamheid te voorkomen.
Steunt u ons?

Stichting ALS Nederland

In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 500 mensen de diagnose ALS (amyotrofische laterale sclerose). Wat begint met spier- trillingen, verminderde coördinatie of moeite met bepaalde functies zoals praten, heeft dan niet alleen een naam maar ook een vreselijke prognose.
Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS. Hiervoor is veel geld nodig. Stichting ALS Nederland werft fondsen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS.
Steunt u Stichting ALS Nederland?

Gerelateerd

Bekijk je aanmoedigingsvideo(‘s) terug

Bekijk je aanmoedigingsvideo(‘s) terug

Afgelopen zondag was er een ‘cheerzone’ op de Amersfoortseweg. Mocht je jouw aanmoedingsvideo gemist hebben of is jouw video na de deadline aangeleverd, of wil je de aanmoediging voor je…

Richard Douma en Diane van Es winnaars Acht van Apeldoorn

Richard Douma en Diane van Es winnaars Acht van Apeldoorn

De 49e editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon ging van start met een recordaantal deelnemers. Het koningsnummer, de Acht van Apeldoorn, werd net als vorig jaar gewonnen door Richard…

Impressie editie 2024

Impressie editie 2024

Hier vind je de foto’s van drie dagen hardloopplezier.