Nieuws

Onthulling kunstwerk 50 jaar Midwinter Marathon

The smile of victory, zo is het kunstwerk gedoopt dat op de Loolaan is geplaatst ter gelegenheid van 50 jaar Midwinter Marathon. Het kunstwerk tovert een lach op het gezicht van de lopers. Kunstenaar Eveline Kieskamp wil met het beeld mensen inspireren om met vastberadenheid en doorzettingsvermogen de moeilijke dingen van het leven te overwinnen.

Het beeld toont een hardloopster die met vastberadenheid en vreugde richting de finish rent. De kraag en kleding verwijzen naar de koninklijke historie van Apeldoorn. De boomwortels onder haar voet verwijzen naar de natuurlijke omgeving en diepe wortels van de Midwinter Marathon in Apeldoorn.

Overigens bestaat de Midwinter Marathon dit jaar 50 jaar maar organiseren we het eerste weekend van februari de 49e editie. Dit heeft te maken met de coronaperiode toen het evenement niet werd georganiseerd.

Lees verder onder de foto.

Foto: Rob Voss

 

Het beeld is gekozen door een participatiegroep waarin leden van de Stichting Marathon Apeldoorn, Restaurant Bon Vivant en bewoners van het aangrenzende wooncomplex deelnamen. Acec heeft dit kunstproces begeleid op verzoek van de gemeente.

Eerbetoon aan de Midwinter Marathon

Veel Apeldoorners namen en nemen deel aan dit geliefde evenement. In 2021 kwam op initiatief van de Stichting Marathon Apeldoorn een gesprek op gang over de mogelijkheden voor een kunstwerk ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum in 2024. Op een plek die voor de deelnemers aan de Midwinter Marathon aansprekend is, maar ook voor al die duizenden lopers, trimmers en joggers die wekelijks in Apeldoorn de loopschoenen aantrekken.

Wethouder Messerschmidt: “De Midwinter Marathon en Apeldoorn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit kunstwerk is een fraai eerbetoon aan dit geweldige evenement en de duizenden hardlopers die op deze Loolaan beginnen aan hun hardloopavontuur en er ook onder luid gejuich finishen. Daarnaast is dit beeld ook een prachtige aanwinst voor ons ‘buitenmuseum’, zoals we de kunst in onze openbare ruimte ook noemen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V.l.n.r.: Wethouder Peter Messerschmidt, kunstenaar Eveline Kieskamp en voorzitter Stichting Marathon Apeldoorn, Frans Mulderij

Gerelateerd

Vacature: bestuursfunctie communicatie/PR – secretaris

Vacature: bestuursfunctie communicatie/PR – secretaris

Jij zorgt er als bestuurslid communicatie/PR – secretaris samen met de andere vijf bestuursleden en zo’n 300 vrijwilligers voor dat de lopers in februari een geweldige dag beleven. Ons huidige…

Bekijk je aanmoedigingsvideo(‘s) terug

Bekijk je aanmoedigingsvideo(‘s) terug

Afgelopen zondag was er een ‘cheerzone’ op de Amersfoortseweg. Mocht je jouw aanmoedingsvideo gemist hebben of is jouw video na de deadline aangeleverd, of wil je de aanmoediging voor je…

Richard Douma en Diane van Es winnaars Acht van Apeldoorn

Richard Douma en Diane van Es winnaars Acht van Apeldoorn

De 49e editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon ging van start met een recordaantal deelnemers. Het koningsnummer, de Acht van Apeldoorn, werd net als vorig jaar gewonnen door Richard…